Bilgen “Sermaye grupları ve iş adamlarının cesareti yerine geldi. Bu iktidardan bıkmış ve küskün olan insanlar adres olarak artık CHP’yi görüyor. Yapılan sokak çalışmaları ve sosyal analizler sonucunda, Maltepe’de düzenlenecek mitinge milyonların katılımı zaten bekleniyor. Ancak bu çalışmalarda gördüğümüz asıl sevindirici taraf 200 bin civarında AKP seçmeninin de katılım sağlayacağı yönünde. Halk artık kendi itibarını da kazanmak istiyor. Kömür ve makarna yakıştırmasından usananlar artık kullanılmak istemiyor. Halk tabanda birbiriyle gerilim yaşamaktan sıkıldı ve bunu aşıyor” dedi.

İnce, ikna edici ve umut verici

Tayyip Erdoğan’ın ikna edici özelliğinden uzaklaştığını da belirten Bilgen sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Muharrem İnce hem ikna edici hem de umut verici söylemlerle halkın sempatisini kazandı. Sadece oy zamanlarında hatırlanmaktan ve bundan dolayı aşağılanmaktan hoşlanmayan AKP seçmeni sadece mitinge katılımla değil sandıkta da tavrını değiştireceğinin sinyallerini veriyor. Hiçbir siyasi vesayetin altında kalmak istemeyen kesim arayışını İnce ile tamamlamış durumda ve CHP’yi denemek istiyor. Ayrıca taşıma suyla değirmen dönmeyeceğinin de farkında olan vatandaş her hangi bir avantaj beklemeksizin mitinglere katılıyor. Halk heyecanlanmak istiyor ve umut arıyor”

Telaş boşuna

Partilerin halkla beraber olma çalışmalarında meydana gelen gerilimlere de değinen Kazım Bilgen

“Ataşehir’de gerçekleşen gerilimin kaynağı taban hareketi değil. Telaşa düşenler şanslarını sonuna kadar kullanıyorlar ki aslında şans dediğimiz şey yetki sahibi olanların inisiyatiflerini iktidardan yana kullanmalarıdır. Halk iktidarın değişmesi için gereğini yapma cesaretini bulmuştur. Telaşa gerek yok” dedi.

Editör: TE Bilisim