Susurluk hükümlüsü, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, dün faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında yaklaşık 2.5 saat süre ile savcılıkta ek ifade verdi.

Çarkın’ın ifadesinde, ANAP’ın kan davası haline gelen ve 1994 yılında öldürülen ANAP milletvekili Alparslan Pehlivanlı’nın katil zanlılarından Hacı Vural’ın ağabeyi ANAP Keskin İlçe Başkanı olan Metin Vural’ın da özel harekatçılar tarafından öldürüldüğünü itiraf etti. Çarkın’ın infaz emrini veren dönemin üst düzey siyasi yetkilisinin adını da verdiği öğrenildi.

1994’te öldürüldü

Susurluk raporuna göre: Pehlivanlı ile Vural arasında 1991 seçimlerinden önce anlaşmazlık çıkmış, Vural, partiden ihraç edilmesinden Pehlivanlı’yı sorumlu tutmuştu. 1994 seçimlerinde Keskin’de belediye başkanlığını Pehlivanlı’nın desteklediği aday kazanmıştı. Pehlivanlı, 14 Nisan 1994’te önünü kesen başka bir araçtan açılan ateş sonucu öldürülmüştü. Bu cinayetten 9 ay sonra da Vural, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce öldürülmüştü. Vural’ın öldürülmesiyle ilgili Susurluk sanıklarından Oğuz Yorulmaz’ın annesi de, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Anne Yorulmaz, oğlunun Vural’ın öldürülmesi olayında Abdullah Çatlı tarafından kullanıldığını açıklamıştı.

Bir faili meçhul daha

Çarkın’ın ifadesinde Pehlivanlı’nın katil zanlılarından Hacı Vural’ın ağabeyi ANAP’lı Keskin İlçe Başkanı Metin Vural’ın da, özel harekatçılar tarafından öldürüldüğünü itiraf etti. Çarkın’ın, bu infaz emrini dönemin üst düzey siyasi yetkilisinin verdiğini söylediği ve bu siyasinin ismi de savcılığa açıkladığı bildirildi. Çarkın’ın bu itirafının ardından   soruşturmadaki faili meçhul cinayetlerin sayısı 4’ten 5’e yükseldi.

Milliyet

Editör: TE Bilisim