İlkay Biber Anket sonucunu değerlendirdi  

www.zeytinburmutimes.com üzerinde yaptığımız ve 3.585 kişinin oy kullandığı CHP’de kim Zeytinburnu belediye başkan adayı olsun anketimizde % 41.3 ile kullanılan oyların 1.480’ini alarak adından söz ettiren anket birincisi CHP Zeytinburnu Belediye meclis üyesi iş adamı İlkay Biber ile tekstil makinaları satışı yaptığı şirketinde mini bir söyleşi yaptık.

İstanbul Times Haber Merkezi / Söyleşi – Çağla Pekgüleç,Kameraman: Erhan Şahin

İşte sorduğumuz her soruya içtenlikle cevap veren İlkay Biber’in söyleşisi ;

İlkay bey  öncelikle kısa süre yayında duran ve ciddi bir katılımı olan anketimizde birinci oldunuz bunun için neler söylemek istersiniz  ?

Gazetenizin düzenlediği ankette 1. Olmak beni çok mutlu etti.Ancak daha anlamlı ve daha onur verici olan,4 yıldır Z.Burnu belediyesinde sürdürdüğüm yerel muhalefetin karşılığını görmektir.

Demek ki Partililerimiz ve Z.Burnu halkı görevinin hakkını veren üstlendiği görevi yerine getiren insanı yalnız bırakmıyor.

Yinede düzenlenen bu anketin yada düzenlenecek diğer anketlerin siyasal iddialarım açısından yeterli olmadığını düşünüyorum.

Zira biliyoruz ki siyaset bir süreçtir.Bir parti üyesi olarak bağlı olduğum bir kurum ve bu kurumun işleyişi vardır.

Şüphesiz partimizin ilgili kurumları bu anketleri takip etmekte ve izlemektedir.Fakat aday belirleme süreçlerinde farklı birçok olguyu ve gelişmeyi’ de hesaplamaktadırlar.

Bu nedenle yolumun uzun olduğunu ve yapmam gereken pek çok işim olduğunu biliyorum.

Ama herkes bilmelidir ki şahsıma verilecek her görevi üstlenmeye ve verilecek her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım.

Peki 2008 de siyasete girin birisi olarak ankette birinci olmanızı neye bağlıyorsunuz ?

Evet sizinde  belirttiğiniz gibi aktif siyasi hayatım 2008’de başladı.Kısa sürede Z.Burnu’nda yerel siyasette adımın tartışılır olması, öne çıkmasını bende anlamlı buluyorum.

Fakat bu anlaşılmaz,karmaşık bir durum değildir.

Türkiye bildiğiniz gibi hızlı değişiyor.gerek ticari hayatımızda gerek siyasal ve sosyal hayatımızda genç nüfus dinamizmiyle,enerjisiyle ve projeleriyle öne çıkıyor.

Kısacası özellikle siyasal yaşamımızda önemli olan artık, zaman ve rütbeler değil projelerdir,çözüm üretmedeki yeteneklerdir.

Daha da ötesi  sürekli Halkın içinde olmak,büyük küçük demeden her sorunla ilgilenmek çözümü için çaba sarf etmektir.Bu anlamda yaşadıklarım ve tecrübelerim göz önüne alınırsa kendimi Z.Burnu’nun hem  gençlerine hem de yaşlılarına çok yakın hissediyorum.Onların sorunlarını biliyor ve çözmek için gerekli olan yeteneğe,bilgiye ve güce sahip olduğumu düşünüyorum.

Anket için yaptığımız haberimize gelen yorumlarda farklı IP ler ile size en yüksek destek yorumlarla da verilmişti. Bu da sizi sevenlerin CHP de belediye başkanı adayı olmanızı istediğine bağlamak mümkün.Seçmen neden sizi bu kadar bağrına bastı ?

Ben burada doğdum ve burada yaşıyorum.Burada okudum,futbol oynadım ve ayrıca 23 yıldır ticaret yapıyorum.

Bu nedenle geniş bir sosyal çevreye sahibim

Ayrıca 2009 yerel seçimlerinde Partim ve Zeytinburnu halkı bana yerel yönetimde temsil görevi verdi.O günden beri tüm enerjim ve tüm olanaklarımla Partimin ve Zeytinburnu halkının verdiği görevi yerine getirmeye çalıştım.

Bu ilginin ve desteğin sebebi bu olsa gerek

Adınız Sümer mahallesindeki kentsel dönüşüm ile anılır oldu bunun içinde kısa bir açıklama alabilir miyiz  ?

Kentsel Dönüşüm sadece Sümer mahallesinin değil İstanbul’un ve Türkiye’nin problemidir.Bugüne kadar yapılan uygulamalar ve yapılan açıklamalara bakıldığında Kentlerin Plan bütünlüğü bozulmakta ve Vatandaşların mülşkiyet hakları yok sayılmaktadır.

1999 Depreminden sonra Z.Burnu Kentsel Dönüşümde pilot bölge ilan edilmiştir.

2003 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ali Müfit GÜRTUNA ile başlayan bu süreçte Tuzladan Silivriye kadar otobanların üst geçitlerine asılan ilanlarda ‘’KENSEL DÖNÜŞÜM Z.BURNU SÜMER MAHALLESİNDEN BAŞLAMIŞTIR’’ denilerek tüm Türkiye’ye duyurulmuştur.

Daha sonra Sayın Kadir TOPBAŞ ve Z.Burnu’nda Sayın Murat AYDIN’la  günümüze kadar gelen süreçte Kentsel Dönüşüm Merkezefendi mahallesinde Halk adına Halk için yapılacağı söylenen o proje AKILLI VE LÜKS EVLERE  dönüştürülmüştür.

Sümer mahallesine  gelince Vatandaş hep kafa karışıklığı ile yaşamış ve ne yapacağını bilemez durumda bırakılmıştır. Bu kafa karışıklığı ile ilgili birkaç örnek vereyim.

2008 ve 2009 yıllarında Sayın Murat AYDIN ve Kiptaş’ın yetkili Sümer mahallesinde evlere gidip Kentsel dönüşümü anlatmışlardır.

O dönemin yerel gazetelerinden Marmara gazetesi Vatandaşın ismini resmini’de yayınlayarak  röportaj yapmıştır.

Vatandaş anlatıyor;Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın ‘Bizim  Eve Geldi Apartman Olarak Bir Toplantı Yaptık Bize %25 Borçlanacağımızı Söyledi. Bizde Bunu Kabul Etmeyeceğimizi Söyledik.Bize Dediler Ki Karşı Bina İle Anlaştık Dediler.Ben Kendim Bizzat Gittim Ve Konuştum Anlaşmanın Olmadığını Söylediler Aynı Taktiği Bizim İçin Söylemişler Bende Bizde Anlaşma Falan Yapmadık Dedim.

Bu olay 2009 yılında yaşanmış.Peki günümüze gelelim size çok ilginç iki farklı örnek vereceğim

1- 50 yıldır orada oturan bir ailenin oğlu 2009 da kiraci olarak oturduğu daireyi satın alıyor.Kiptaş yetkilileri sen burayı RANT için almışsın senden %40 kesecez demişler.80 kusur daire’sini ölçümde 70m2 çıkarmışlar bununda %40’nın kesilmesi halinde 1+1 59m2 daire alması için 80.000 tl(kredi kullanırsa artı faizi ) ödemesi gerektiğini söylemişler.

2-Bu arkadaşın komşusu hemen bir iki bina yanında oturan Vatandaş Kiptaş yetkililerine

Ben 1+1 daireye sığamam farkını vereyim büyük daire verin dediğinde,

Kiptaş yetkilileri;Sen başka bir komşunun dairesini satın alırsan  ikisine karşılık büyük daire verebiliriz demişler.

Bunu biri izah etsin, nasıl bir iştir bu ? burada İnsanların kafaları neden karıştırılıyor? 

Kiptaş yetkilileri  insanlara sanki bir lütufta bulunuyorlar sanki mal bağışlıyorlar gibi davranması ayrı bir sorun.

Bütün bu yaşananlar yüzünden, Meclis’te hem Meclis Üyesi arkadaşlara hem de

Sayın Murat AYDIN’a mahalleliyle görüşmesi için rica ettim.

Belediye  yönetimi Z.Burnu Halkı’nın sorunlarını çözmek için var olmalıdır.Sümer mahallesi KİPTAŞ’ın  yetkilileriyle karşı karşıya bırakılmıştır.

Vatandaşın muhatabı Belediye Başkanı’mı yoksa Kiptaş yetkililerimidir ?

 Zeytiburnu Halkı sahipsiz bıraklımıştır

Daha önceki sayılarınızda Sümer mahallesinde daireleri olan Nermin Çalışkan isimli  bayan’la röportaj yapmışsınız  o gazete’de  benim arşivimde var,bayan Belediye Başkanı ile görüşmesinde Kentsel Dönüşümü soruyor ve Belediye Başkanı Sayın Murat AYDIN cevabı çok ilginç,

 ‘’BU KONU BENİDE AŞIYOR,BENİMDE YAPABİLECEĞİM BİRŞEY YOK’’demiş.

 Bende soruyorum

 Bunlar sizi aşıyorsa Zeytinburnu halkının muhatabı kim söylermisiniz ?

Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz ?

Öncelikle anketinizin yayında olduğu süre içinde süreci benden daha çok sahiplenip organize olarak şahsıma oy vermeleri için çevreleri ile irtibata geçen tüm arkadaş ve dostlarıma aracılığınız ile teşekkür etmek isterim. 

Tabi bana oy vermeyenlere de teşekkür etmek gerekir.Çünkü bu ankette ilgi duyup diğer adaylara oy vermeleri de çok önemli. 

Bir de örgütlü toplum olmak çok yarrlı ve güzel bir yapıdır. İlçemizde yaşayan vatandaşların örgütlenerek haklarını birlikte savunmalarını kendilerine öneriyorum.   
İlçe sorunlarını yakından takip eden İstanbul Times ve Zeytinburnu Times Gazeteleri ve haber portllarınızın çalışanlarına da çok teşekkür etmek isterim. 

Halkın kendisini ifade edebilmesi için her türlü yazılı ve görsel imkanı sunmanızın kıymetini inkar etmek mümkün değil. 

Sümer Mahallesinde kentsel dönüşüm sorunları ile alakalı yaptığınız halk söyleşisinde yaptığınızın işin ne kadar önemli olduğunu gördük. Emeklerinize sağlık diyerek bu söyleşiyi okuyan ve dinleyen herkese teşekkür ederim.

HABERİN VİDEO GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLEYEBİLİRSİNİZ …

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim