Bakanlık teklifi alan HDP'li Levent Tüzel açıklama yaptı:

HDP yöneticileriyle değerlendirmelerimiz oldu. Süreç 7 Haziran'dan bu yana anti demokratik bir şekilde devam ediyor. Biz bu hesabın tutmayacağını düşünüyoruz. Halkımız barışı, kardeşliği, hiçbir gencimizin gözyaşının dahi akmasını istemiyor. Yaşamn hakkı devlet tarafından her gün ihlal ediliyor.

3 yıldır süren 'çözüm süreci' neden bitti de silahlar ortaya çıktı. Öncelikli çağrımız demokrasi adına mücadele edenler bu savaşın tarafı olmamalı.

Sayın  Başbakan bizleri de teveccüh etmiş bizlere de bakanlık teklif etti.Bizden katılmamızı istedikleri seçim hükümeti de bu işleyişin devamı olacağı çok açık. 

Temsil etmiş olduğum Emek Partisi'nin de kaygısı budur.  Yılların teamülü Kılıçdaroğlu'na işlemedi. İsimler parti yönetimlerine sorulmadı. Emek Partisi olarak da HDP olarak da biz bu politikayı onaylamıyoruz. Halka sığındık, halktan destek aldık. Bundan sonra da bu süreç böyle işleyecektir. Bu operasyonlar durmalıdır. Bu hükümete çağrımız budur. 

Bu seçim hükümetinde yer almayı doğru bulmuyoruz. Bu görevi kabul etmeyeceğimizi Başbakan'a iletmiş olacağız. 

DEMİRTAŞ '3 ARKADAŞIMIZ DA GÖREVE BAŞLAYACAK' DEMİŞTİ

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklamasında, HDP’li milletvekillerine geçici hükümette bakanlık teklifinde bulunulmasını değerlendirerek, “Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar” demişti.

İşte Demirtaş'ın o açıklamaları:


“Biz bu konuda kararımızı daha önce de açıklamıştık. Partimizin merkez yönetimi toplanmış ve karartımızı netleştirmiştik . Biz geçici seçim hükümetinde görev alacağız. Hangi arkadaşımız görev alırsa bizim açımızdan fark etmez. Bütün milletvekillerimiz o görevi layıkıyla yürütebilecek düzeye, potansiyele sahiptir. Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar”

 

Editör: TE Bilisim