Mitringlerinizde neden Türk bayrağı yok sorusuna ne dedi ?

Bayrak milletlerin sembolüdür.Bizim parti olarak hiç bir Milletin sebolü ile sorunumuz yok. Hele binlerce yıldır birlikte yaşadığımız Türk Halkı ve bayrak ile hiç bir sorunumuz yok. Biz öteden beri halkların kardeşliğni savunan bir gelenekten geliyoruz. Kimsenin bizi bu konuda çatşmacı ve düşmanca tavırlar içinde olduğumuz algısını yaratmasına müsaade edemeyiz.

İstanbul Times Haber Merkezi / Söyleşi

Seçmenin HDP'ye oy vermesi için üç neden sayarmısınız ?

Üç değil on üç neden de sayabilirim. Ancak siz söylediniz diye cevap vereyim. Birincisi biz parti olarak güçlünün değil haklının yanındayız. Emekten yanayız,hakça bölüşümden yanayız.İkincisi Halkların kardeşliğini ve eşit şartlarda birlikte yaşamaktan bahsediyoruz. Bizim dışımızdaki bütün partiler tamemen devletin resmi ideolojisni benimsenmiş ve herkes bu dairede siyaset yapacak diyor. Biz ise tam tersini düşünerek sizin gibi düşünmeden de birlikte yaşayabiliriz. Bizim parti milletvekiliş listesinde yer verdiğimiz herkes gibi düşünme şansımız yok ama  onlarında kendilerini ifade edebilemsi gerekir. Üçüncüsü de herkesin ekonomide payına düşeni alması adına ekonomik politikaları benimsiyoruz . Halkımız mevcut partilerin hepsini denedi. Şun an barajı geçme sorunu olmayan bir tek  bizi denemedi. İşte bize oy vermelerinin diğer nedeni de bizi de görüp denemeleri için oy vermeleri gerekir diye düşünüyorum.

İstanbul ve Türkiye'de oy hedefiniz nedir ?

Sandık açılmadan bir şey  söylemek doğru değil. Bu konuda size bir şey anlatayım yıllardır sendika başkanı olan bir kişi vardı. Tek aday olarak seçime girdiği halde sandık açılmadan önce elinde sigarası koridorda olta attığını gören arkadaşları tek adaysın neden bu kadar heyacan yapıyorsun dedikleri zaman o zat bu sandıktır ne olacağı belli olmaz.Açılıp oylar sayılmadan ve sonuç karara bağlanmadan rahat olmamak lazım derdi. Bizim dışımızdaki anket sonuçları oylarımızı % 14.5'e kadar çıkarıyorlar. İstanbul'da hedefimiz en az 1.300.000 oy almaktır. Bunu da alacağız diyen HDP eş il başkanı oran olarak da bu İstanbul'da  % 14'e oy alacağımıza denk geliyor dedi.

SayınDemirtaş cumhurbaşkanlığı döneminde başlamak üzere Türkiye'ye hitap edecek bir dil kullandı ve oyunuz arttı şimdi bu seçimde ne olacak ? 

Bizim öteden beri eylem ve söylemimiz halkların kardeşliği üzerinedir.Ancak bazı sebeplerden dolayı bizim Türkiye'ye hitap edecek bir dil kullanmamız engelleniyordu.Barış süreci ile birlikte bu çalışmamız hızlanmış oldu. İnşallah bundan sonra daha da halkın sorunlarına eğilen çalışmalar yaparak partimizi hak ettiği yere getireceğiz. 

Haberin görüntülü şeklini de Salı günü (28.05.2015) www.istanbultimes.tv ve you tube sayfamızda izleyebilirsiniz ...

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim