HEDEFİMİZ AKP İKTİDARINI YIKMAK

 

Dr. Gürbüz Çapan, CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı’yı ziyaretinde konuştu:

 

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’yı ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapan, “Burada ortak hedefimiz AKP iktidarını yıkmaktır. Bu uğurda kim bir damla su taşırsa, benim için kutsal iş yapmış demektir” diye konuştu.

 

“İL YÖNETİMİNE DESTEĞİM, İL BAŞKANINA GÜVENİM TAMDIR”

 

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili Başkan Salıcı ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri’nden bilgiler alan Dr. Çapan, daha sonra basın mensupları ile buluştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürbüz Çapan, “Partimizi, mevcut yönetimi, il yönetimini destekliyorum. CHP İstanbul İl Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri üzerine bir karalama yapılıyor, bunu doğru bulmuyorum. CHP örgütlenmesinin aşağıdan yukarıya örgütün kendi iradesini beyan ettiği, İlçe Örgütleri, İl Örgütleri ve Genel Merkez yönetimi şeklinde oluşacağına inancım tamdır. Yinelemek istiyorum, bugün göreve gelen İl Yönetimine desteğim tamdır, İl Başkanına güvenim tamdır” dedi.

 

“HİÇBİR YERE ADAY DEĞİLİM”

 

CHP’ye üye olmasının ardından parti içerisinde çeşitli spekülasyonların yaratıldığına işaret eden Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, “Parti içerisinde bir kazan kaynatma çabası var. Ben CHP’ye gelir gelmez, İl Başkanlığına aday olacağım konuşulmaya başlandı. Hiçbir yere aday değilim. Sadece partimin iktidar olması için çaba sarf edeceğim. Parti bana nerede ihtiyaç duyarsa, orada olacağım. Şu anda verilen bir görev var, onu yerine getirmeye çalışıyorum” diye konuştu.

 

“ORTAK HEDEF AKP İKTİDARINI YIKMAK”

 

“AKP iktidarını yıkmak için kim bir damla su taşırsa, benim için kutsal bir iş yapmıştır” diye konuşan Dr. Çapan, sözlerine şöyle son verdi; “İl yönetimine yeni iki arkadaş atandı, bu atamayı benim yaptırdığımı konuşuyorlar. Hiçbir alakam yok. Birisi akrabam çıktı ama samimiyetle söylüyorum atamada hiçbir katkım yoktur. Bana sorsalardı deneyimli arkadaşlarımızdan Fuat Keskin’in il yönetiminde olmasını arzuladığımı ifade ederdim ama sormadılar. Atama işinin içinde değilim. Ama bunun içinde olmamak il yönetimini desteklememek şeklinde algılanmamalı. Bütün yönetici arkadaşlarımızın umudu ve inancı doğrultusunda kendilerine destek vermeye çalışacağım. Arkadaşlarımız yeni olabilirler. Zaman zaman acemilikleri olabilir, hepimizin bu dönemleri oldu. Fakat burada ortak hedefimiz AKP iktidarını yıkmaktır. Bu uğurda kim bir damla su taşırsa, benim için kutsal iş yapmış demektir. Mücadelemizi sürdüreceğiz”

 

“ÇAPAN’LA BİRLİKTE AKP’YE KARŞI DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

 

Gürbüz Çapan’ın ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını belirten CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, “Cumhuriyet Halk Partisi, Gürbüz Çapan’ın ve bütün önemli isimlerimizin bir araya gelmesiyle AKP’ye karşı daha güçlü bir muhalefet ortaya koyacak. Hedefimiz ilk seçimlerde CHP’nin yerel yönetimler alanında daha büyük başarılar kazanmasını sağlamaktır. Bu uğurda bize ne kadar destek verilirse, o kadar memnuniyetle karşılayacağız” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim