İstanbul'un sorunlarına akademisyen genç ve başarılı bir anne eli değecek

Yardımcı doçent doktor
olan Gülay Yedekçi adı medyada, mimari çalışmaları ve İstanbul adına geliştirdiği projelerle öne çıkıyordu. Ama o bir yandan da şiddet mağduru kadınlar, sokak çocukları ve İstanbul’un yıllardır bir türlü çözülemeyen müzmin trafik sorununa el atıyor ve alternatif çözüm önerileri getiriyordu.

İstanbul Times Haber Merkezi  

Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde 2014 Yılının En İyi Mimarı Ödülü alan isim yine Gülay Yedekçi’ydi.

Yedekçi, 7 Haziran seçimleri için CHP İstanbul 2. Bölge aday adaylığını açıkladığında çok önemli iki referansı vardı arkasında. Birincisi, 14 yaşından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi saflarında değişik kademelerinde verdiği siyasal mücadele, ikincisi ise ülkenin sosyal demokrat bir iktidarla önündeki bütün sorunları aşabileceğine olan sarsılmaz inancıydı.

Beşeri Münasebetleri ile CHP  örgütünde takdir topladı

Aday adaylığı sürecinin her aşamasında hem parti delegelerinin, hem de Malatyalı hemşerilerinin büyük desteğiyle hareket etti Gülay Hoca. Gittiği her yerde ciddi kabalıklarla buluştu. Genç yaşına rağmen saygı uyandıran deneyimi, samimiyeti, hitabeti ve müthiş azmiyle aday adayı olduğu CHP İstanbul 2. Bölge’den tam 14 binden fazla delegenin oyunu alarak üçüncü sırada seçilmeyi başardı. Artık tek önseçim yapan parti olan CHP’nin, en çok konuşulan isimlerinin başındaydı.

8 Haziran'da yeni bir Türkiye'ye uyanacağız 

7 Haziran’dan sonra hem kurulacak yeni Meclis’in hem de partisinin yine kendisinden ve çalışmalarından en çok söz edilecek isimlerinin başında geleceğine kesin gözüyle bakılan Gülay Yedekçi, “Türkiye artık sosyal demokrat bir iktidarı hak ediyor. Biz geleceğiz, gelecek bizizsloganıyla çıktı yola.

Doğduğu ve doyduğu yeri unutmayan bir kişilik Gülay Yedekçi 

Bir öğretim üyesi, bir anne, bir Malatyalı ve bir ülke sevdalısı olarak Gülay Yedekçi’nin varlığı, şimdiden meclisin kalite çıtasının yükselmesine katkı sağlayacağa benziyor. Kadın milletvekili konusunda dünya standartlarının çok gerisinde olan ülkemiz adına da yüreklere ışık oldu, umut verdi.

Gazeteci Yazar Malatya Kitab yazarı Çetiner Gülay Yedekçi bizim grurumuz dedi

22 Yıldır Malatya'daki okullarda kaynak eser olarak okutulan Malatya Kitabının da yazarı olan İstanbul Times Yayın Grubu imtiyaz sahibi Gazeteci yazar
Hüseyin Çetiner Gülay Yedekçi'nin başarısı için şunları söyledi "Ön seçimin yapıldığı gün Zeytinburnu ilçesinin oy kullandığı Celalettin Gözüsulu İlkokuluna gittim. Zeytinburnu Malatyalılar Dernek başkanı Suat Sarıkaya ve arkadaşlarının Gülay hanım için stand kurduklarını gördüm. Seçim sonucunca İstanbul 2.Bölgede ön seçime giren yüzlerce tecrübeli siyasetçiyi geride bırakıp 
 3.olduğunu görünce başarısı ile gurur duydum. Bir hemşehrisi olarak bundan sonra sayın Yedekçi'nin yaptığı bütün çalışmalarının destekçisi ve takipçisi olacağız diyen Çetiner İstanbul ve Malatya'lı hemşehrileri olarak Gülay hanımın enerjisi ve bilgi birkiminden yararlanacağız" dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA

 

Editör: TE Bilisim