Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, dün denetlemelerde bulunduğu Kayseri 1. Komando Tugayı'nda er ve erbaşlarla ''mercimek çorbası, elbasan tava, bulgur pilavı, puding ve limonata''dan oluşan karavanadan yedi.

Orgeneral Özel'e denetlemelerde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten de eşlik etti.

Askerliğin kutsal bir vatan hizmeti olduğunu ifade eden Özel, yüce Türk milletinin daima ordusunun yanında olduğunu, maddi ve manevi hiçbir yardımı bu kutsal ocaktan esirgemediğini vurguladı.

Özel, İç Güvenlik Harekat Bölgesi'ndeki başarılarından dolayı tugayı temsilen seçilen Piyade Yarbay Hasan Paçalı, Piyade Binbaşı Rüştü Töredi, Piyade Teğmen Cumali Mirkan, Piyade Üstçavuş Gürkan Canan, Piyade Kıdemli Çavuş Engin Günaçtı ve Ali Çiftçi, Piyade Uzman Çavuşlar Nurettin Kılıç, Aydın Sayın ve Nuri Karakoyun ile Topçu Uzman Çavuş Seyithan Yıldız'ı ödüllendirdi.

Başbakan Erdoğan'ı etkileyen fotoğrafın çekildiği tugay

Genelkurmay Başkanı Özel'in denetlemelerde bulunduğu Kayseri 1. Komando Tugayı, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla Anadolu Ajansı tarafından 18 Mart'ta Çanakkale'de açılan''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' sergisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da etkilendiği fotoğrafların çekildiği askeri birlik.

Erdoğan, ''Sergide en beğendiğiniz fotoğraf hangisi oldu'' sorusuna ''Bu karelerin hepsinin kendine has bir etki alanı var. Beni en çok etkileyen, ilk defa paraşütle atlayanlar... Bunda da kaza yüzdesinin yok denecek noktada olması beni etkiledi. 'Ben acaba ne zaman atlarım' diye düşünüyorum'' yanıtını vermişti.

Sergide fotoğrafları yer alan 1. Komando Tugayı Hava İndirme Taburu, Türk harp tarihinin ilk hava indirme harekatında da görev aldı. 1974'deki Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan paraşütçü komandolar, harekatın başarılı olmasında büyük rol oynadı. Hava İndirme Taburu, harekatta 76 askerini şehit verdi 
Editör: TE Bilisim