Süleymaniye Camii Avlusu’nda bayram sabahı coşkusu
 
Restorasyonu tamamlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bayram namazıyla birlikte ibadete açılan Süleymaniye Cami’nde, Fatih Belediyesi dış avluda 10 bin kişiye kahvaltı ikramında bulundu.  
 
Fatih Belediyesi, Bayram Namazı’ndan sonra vatandaşlara kahvaltı verdi.
 
 
Fatih Belediyesi, Bayram Namazı’ndan sonra Süleymaniye Camii’nde vatandaşlara kahvaltı verdi. Restorasyonu tamamlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bayram namazı ile birlikte ibadete açılan Süleymaniye Cami’nde namaz sonrası bayramlaşma gerçekleştirildi. Cami içerisinde Başbakan ve beraberindekilerle bayramlaşan vatandaşları dışarıda Fatih Belediyesi’nin hazırladığı kahvaltı ikramı bekliyordu. Cami’nin çıkışında vatandaşlar hem birbirleriyle bayramlaştı, hem de Süleymaniye Camii’nin dış avlusunda boydan boya hazırlanan uzun masalarda hep birlikte kahvaltılarını yaptı. Fatih Belediyesi’nin Bayram Kahvaltı menüsünde, özel kahvaltı tabaklarında börek, yeşil-siyah zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı, bal, domates, salatalık ve simit ikram ile yanında çay ve meyve suyu dağıtıldı. 
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşların Kurban Bayramını, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde geçirmesi temennisinde bulundu. Demir, Fatih Cami’nde her sene Ramazan Bayramı’nda artık geleneksel hale gelen bayram namazı sonrası kahvaltı programıyla vatandaşların aynı masa etrafında bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde bayramlaşmalarını sağlamaya çalıştıklarını, Süleymaniye Cami’nin, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açılışında aynı temenniler içerisinde hareket ettiklerini belirtti.
 
Fatih Belediyesi’ndeki bayramlaşma programı ise ikinci gün saat 10.00’da Vatan Caddesi üzerinde bulunan Başkanlık Binası’nda gerçekleştirilecek. Bayramlaşmaya ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katılacak.  
 
İstanbul Times Haber Merkezi (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim