Aykut Erdoğdu Devlet ‘inYap işlet devret modeli ile nasıl soyuluru net anlatamadı

Erdoğdu, daha önce TOKİ konusunda anlamlı açıklamalar yapmasına rağmen Devletin kasasında tek kuruş para çıkmamasına rağmen 3.Köprü,Havalimanı ve Kanal İstanbul için halkın soyulduğunu iddia etmesi tatminkar olmadı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Erdoğdu iddiasında Hükümet 3.Havalimanı için ihaleye çıkarken  havalimanı pistinin yüksekliği denizden 9 santim daha yüksek olacak diyerek ihaleye çıktı. Akabinde ihale şartlarından bir değişiklik yaparak denizden yükseklik 60 cm olacak demesi ile ihaleyi alan konsorsiyum’a bir kalemde 3 milyar dolar para kazandırmış oldu.

Devlet yap işler devret modeli ile elbette iş yapmalı,ve gerekince de büyük projelerde hazine garantisi verebilmeli ama bunu daha işin başında söyleyecek ki ihaleye fesat karıştırmamış olsun dedi.

İstanbul ve Tükiye'yi yakından ilgilendiren 3.köprü,3.Havalimanı ve yapılabilirse kanal İstanbul için AKP hükümetinin  bazı kişileri koruyup kolladığı ortaya çıkıyor diyen Erdoğdu 25 Partiliye de soru sorma imkanı verbileceğini ifade ederek çok yakın bir süre sonrada Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek aleyhinde yolsuzluk dosyaları
 açıklayacağım dedi.

Editör: TE Bilisim