Yunan Elefterotipiya gazetesi, ''Yunanistan'da bazı hükümet yetkililerinin, hükümetin genel politikasına itiraz ettiklerini ve Başbakan Yorgo Papandreu'dan izlediği siyasi çizgide değişiklik yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek almasını istediklerini'' yazdı.

Elefterotipiya gazetesinde yer alan, ''Başkan, sen de Erdoğan gibi yap'' başlıklı haber yorumda, hükümetin, ekonomik kalkınma programının uygulanmasındaki performansından memnun olmayan iktidardaki PASOK'un bazı üst düzey yöneticilerinin ve hükümet yetkililerinin, bu durumun değişmesi ve bakanların daha aktif olmaları yönünde Papandreu'ya şikayette bulundukları belirtildi.

Kabine'de yer alan bakanları yeterince kontrol etmediği gerekçesiyle hükümetin içinde bulunduğu durumdan Papandreu'yu sorumlu tutan itirazcıların, ''kafalarında Türk Başbakan'ın yönetim şekli bulunduğu'' ifade edilen haber-yorumda, Papandreu'nun yakın çalışma arkadaşlarından birinin. ''Sayın başkan, sen de Erdoğan gibi yap'' şeklinde Papandreu'yu şaşırtan bir öneride bulunduğu belirtildi.

Elefterotipiya'daki yazıda, ''Erdoğan politikasının hayranları'' olarak tanımlanan itirazcıların, Başbakan Erdoğan'ın, ülke içinde değişikliklerle ilgili başlattığı mücadeleyi, bu konuda belirli bir planı olduğu, geri adım atmadığı ve toplumu arkasına aldığı için kazandığına inandıklarını belirtildi.(AA)

Editör: TE Bilisim