Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, 'Telefonda rahat küfür edemiyoruz' sözlerini eleştirerek, "Milletim bu ülkede küfürbazdan başbakan yapmaz" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Hatay mitinginde yaptığı konuşmasına Hataylılar'ı selamlayarak başladı.

Başbakan Erdoğan, Medeniyetler İttifakı konusunda Hatay'ın önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, "BM çatısı altında İspanya ile birlikte bu projeyi Türkiye yürütüyor. 81 ülke, 14 ululuslarası örgüt çağrımıza cevap verdi. 6-7 Nisan'da İstanbul'da ittifakın 2. forumunu yapıyoruz. İstanbul'dan dünyaya çağrıda bulunacağız. Medeniyetler, kültürler çatışmasın, diller, dinler, mezhepler çatışmasın diyeceğiz.

Gelin birbirimizi anlayalım, birbirimizi dinleyelim. Dünyada yeniden Kerbelalar, Bosna Hersekler, Kosavalar yaşanmasın, Halepçeler, Beyrutlar Gazzeler yaşanmasın, Türkiye'den, Hatay'dan bütün dünyayla Mevlana'nın diliyle, Yunus'un diliyle sesleniyorum gelin barış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz." dedi.

Hizmet üretirken ve hizmet götürürken asla ve asla ayrımcılık içinde olmadıklarının altını çizen Erdoğan, "Çağdışı, insanlık dışı uygulamaları elimizin tersiyle ittik. Önce insan dedik. Hangi etnik kökenden olursa olsun hangi mezhepten olursa olsun önce insan dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Ayrım gözetmeden tüm insanlara hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduk. Bütün illerimizi adil biçimde kalkındırmanın içerisinde olduk, yine aynı gayretle yola devam edeceğiz.

EDEBİ MUHALEFET ACILARIN ÇOCUĞU

Hatay'a Başbakan olarak 5. gelişim. Şimdi size soruyorum. Ben buraya 5 kez geldim. Peki Baykal kaç kere geldi. Buranın yolunu bilmiyor mu, hiç uğramadı mı, yolu düşmedi mi buraya. Daha ne deyim bir şey anlatmaya gerek var mı? Benim vatandaşım diyor zaten edebi muhalefet açıların çocuğu küçük Baykal diyor. Sayın Bahçeli hiç Hatay'a geldi mi? O da bilmiyor mu yolunu. Niye gelmezler. Bu kardeşinizden işleri daha mı yoğun biz hem memleketimizi hem partimizi yönetiyoruz. Hem dünyayı dolaşıyoruz hem de ülkemizi dolaşıyoruz. Bu Başbakanızın gitmediği bir il yok. En az gittiğim ile 3 kez gittim. Gideceksin yerinde göreceksin, ne var yerinde göreceksin. Biraz gecikmeli geldim. Sebebi bugün ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmem vardı. Görüşmemiz biraz uzadı bundan dolayı biraz gecikmeli gledim.

Yoksa başka bir konu değil. Sevmem gecikmeyi, hepsini birlikte götürüyoruz. Sizler bizi biliyorsunuz anlıyorsunuz boşa vakit geçirmeyi sevmeyiz. Vaktimiz bu millete feda olsun. 29 Mart'ta onlara hesabı siz sormalısınız. Neden bizim halimizi hatırımızı sormuyorsunuz diye sormalısınız. Bakın, eğer adres şaşırıp da gelirlerse Hatay'a onları bir gezdirin, gezip görsünler. Hatay'ın felsefesini, tarihini anlatın üslupları dilleri değişir. Belki Hatay'ın hoşgörüsünden ve kardeşlik ikliminden onlara pay düşer. Belki Hatay'ı gördükten sonra Başbakan'a nasıl hitap edileceği konusunda bir fikir edinirler".

Editör: TE Bilisim