Erdoğan’ın Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda İnönü'ye yer vermemesine CHP'den tepki.

CHP, Başbakan Erdoğan'ın Lozan Barış Antlaşması'nın 88. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda Lozan'da Türk heyetine başkanlık eden İsmet İnönü'ye yer vermemesine sert ifadelerle eleştirdi. Açıklamada "İnönü'yü görmemek, anmamak Kuva-i Milliye'yi de inkar etmek demektir. Unutulmasın ki vatan hainleri her dönemde olmuştur, lakin büyük ulusumuz bu hainleri hiç unutmamıştır, unutmayacaktır" denildi.

İNÖNÜ'YÜ ANMAMAK KENDİ TARİHİNE İHANET ETMEKTİR

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Barış Antlaşması'nın 88. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda Lozan'da Türk heyetine başkanlık eden İsmet İnönü'ye yer vermemesine sert tepki göstererek " Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak kendi tarihine ihanet etmek demektir. Tarih, küçük kaprislerin, siyasal ayak oyunlarının alanı değildir. Lozan Antlaşması'nın önemini bilmeyenler Türkiye Cumhuriyeti tarihinin de, İnönü'nün de önemini bilmezler. Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak basitliktir, çiğliktir" açıklamasını yaptı.

BASİTLİKTİR, ÇİĞLİKTİR

CHP'nin internet sitesinin açılışına üzerinde " Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak kendi tarihine ihanet etmek demektir" yazısının bulunduğu bir fotoğraf konuldu. İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Cumhuriyetin kurucuları ve onların felsefelerinin bir bütün olduğu ifade edilerek "Tarih bilmeyen ya da bugünden kalkarak kendi çağdışı ideolojik önyargılarının tutsağı olanlar bu gerçeği kavrayamazlar. Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak kendi tarihine ihanet etmek demektir. Tarih, küçük kaprislerin, siyasal ayak oyunlarının alanı değildir. Lozan Antlaşması'nın önemini bilmeyenler Türkiye Cumhuriyeti tarihinin de, İnönü'nün de önemini bilmezler. Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak basitliktir, çiğliktir" denildi.

"VATAN HAİNLERİ HER DÖNEMDE OLMUŞTUR"

İsmet İnönü'nün, Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın arkadaşı olduğunu, arkadaşlıklarının Kuva-i Milliye arkadaşlığı olduğu kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İnönü'yü görmemek, anmamak Kuva-i Milliye'yi de inkar etmek demektir. Unutulmasın ki vatan hainleri her dönemde olmuştur, lakin büyük ulusumuz bu hainleri hiç unutmamıştır, unutmayacaktır. Biz biliyoruz ki; Mustafa Kemal Atatürk'e söz söyleme cesareti olmayanlar İsmet İnönü'yü hedef almaktadırlar. Biz biliyoruz ki İsmet İnönü'ye duydukları kin ve nefretin arkasında Mustafa Kemal'e, cumhuriyet'e, demokrasiye duydukları ve besledikleri düşmanlık bulunmaktadır. Bir ülkenin en üst düzeydeki yöneticileri, o ülkeyi kuran ve oturdukları makamları var eden kişileri yok sayıyorlarsa söylenecek tek şey: Ya oturduğun yerin anlamını, önemini, tarihini bileceksin ya da orada oturmayacaksın. İsmet İnönü Kurtuluş Savaşımızın komutanı ve kahramanıdır. Lozan Antlaşması'nın mimarıdır, ikinci cumhurbaşkanımızdır ve demokrasiye geçişi sağlayan liderdir. Bu kadar bilgiden yoksunsanız bu devleti sağlıklı yönetemezsiniz."

Editör: TE Bilisim