Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cizre’de yaşananları ABD’nin Ferguson şehrinde yaşananlara benzetti. Yaklaşan seçim sürecine ilişkin Erdoğan’a yönelik “tarafsızlık” eleştirilerine de değinen Kalın  “Cumhurbaşkanımızın halkla temasını, her buluşmasını ‘Bakın, bir seçim kampanyası yürütüyor, siyasi bir faaliyetin içerisinde’ gibi yansıtılmasını biz bir kere çok kasıtlı, yanlı bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanımız hakla buluşmaya devam edecek” dedi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Ankara’daki basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir süredir devam eden terörle mücadele operasyonlarını değerlendiren İbrahim Kalın, Cizre’deki operasyonlara yönelik eleştirilere ABD’de geçen yıl Ferguson’da yaşananları örnek göstererek yanıt verdi.

CİZRE’YE FERGUSONLU SAVUNMA

Kalın: “Terörle mücadele etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Kanun dışı yollarla toplumsal olaylar yaratmak sadece terör örgütünü sevindirir. Halkımızın bu yönde hareket etmesini diliyoruz. Bu konu büyük önem arz ediyor bizim bu zor imtihan döneminde kalleşliği, ihaneti değil sevgiyi, huzuru çoğaltmamız gerekiyor. Diyarbakırlı, Hakkarili, İstanbullu, Batmanlı, İzmirli fark etmez güven içinde yaşanmaması için el birliğiyle çalışıyoruz. Terör örgütünün özellikle Cizre’de yaptığı olaylara hiç bir yerde müsaade gösterilemez. Çok abartılı yalan yanlış haberleri görüyoruz, duyuyoruz. Böyle bir güvenlik zaafiyetinin ortaya çıkmaması için güvenlik güçlerimiz kanunlar içerisinde gerekeni yapmıştır. Ferguson’u düşünün. Orada güvenliği sağlamak için nasıl önlem alındığını gördük ki orada hendek kazanlar, tuzak kuranlar yoktu” diye konuştu.
 
ERDOĞAN SEÇİM MİTİNGLERİNE BAŞLIYOR

Erdoğan’a yönelik “tarafsızlık” eleştirilerine de değinen Kalın  “Cumhurbaşkanımızın halkla temasını, her buluşmasını ‘Bakın, bir seçim kampanyası yürütüyor, siyasi bir faaliyetin içerisinde’ gibi yansıtılmasını biz bir kere çok kasıtlı, yanlı bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanımız hakla buluşmaya devam edecek” diye konuştu. Kalın, Erdoğan’ın “miting havasında geçecek” toplu açılış takvimi hakkında ise bilgi vermedi.

Editör: TE Bilisim