HAKEM SAHADAN ATAR: Muhalefetin ‘nerede ne yanlış yaptık da yüzde 50 Ak Parti’ye gitti’ düşünmesi lazım. Yüzde 26 alacaksın asıp keseceksin, yüzde 13 alacaksın asıp keseceksin, yok böyle bir şey. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse buna teslim olacaksın. Hakemliğe kulak asmayanları, hakem sahadan atar.

BAK GELDİNİZ YEMİN ETTİNİZ:Demokrasilerde muhalefet en az iktidar kadar önemlidir. Ama muhalefet konumunu bilemiyorsa, marjinelleşiyorsa, o zaman bu ülkede ileri demokrasiden bahsedemeyiz. Hele hele ana muhalefet marjinelleşirse çok büyük tehlikedir. Siz kalkar da ‘iki arkadaşımız burada yemin etmedikçe yemin etmeyeceğiz’ derseniz bu marjinal bir düşüncedir. Ve bak geldiniz yemin ettiniz, ne oldu? Bin düşüneceksin bir konuşacaksın. Böyle olmazsa, böyle olur. Milli irade ‘gel parlamentoda konuş’ dedi. ‘Git Atina’da Parlamentoyu şikayet et’ demedi.

ANAYASA İÇİN YOKUZ HAVASI VAR: Buradaki herbir arkadaşımızın yeni anayasa konusunda istekli arzulu olduğunu zannediyordum. Dinlediğim konuşmalarda gördümki peşinen şimdiden yeni anayasa çalışmasında iktidarda yokuz havası var.

İMRALI İLE MESAYA OTURMADIK: Bu İmralı ile pazarlık meselesi beni rahatsız ediyor. Sayın Bahçeli, 3,5 yıllık iktidarınız döneminde İmralı ile de görüşmeler yapılmıştır. Bizim dönemimizde de pazarlık olup olmadığını size kim söylüyor. Bakınız avukatı vasıtasıyla... Avukatıyla görüşmesi yasak mıdır? Biz bu güne kadar hiçbir terör örgütünün yöneticileriyle masaya oturmadık.

HAPİS YATIRAN ŞİİRİ OKUDU: Benim şahsımla alakalı konuda şu andaki yargılananlarla beni aynı kefeye koyma yanlışına bedbahlığına düşüyorsunuz. Ben neden dolayı 10 ay yedim. Ziya Gökalp’in şu şiiri ve onun arkasındaki şu ifadelerinden dolayı. Bunu burada tekrar okuyorum: Minareler sungü/Kubbeler miğfer/Camiler kışlamız/Müminler asker”

SİLİVRİYE TÜNEL: Hukukun arkasını dolanmak, adeta Silivri’ye genel merkezden tünel kazmak amacıyla bu şahıslar aday gösteriliyor.


YEMİN ETMEYENLER

CHP’de Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal dışında, yemin etmeyen 7 vekil var. İsa Gök, Balbay ve Haberal’ın salıverilmemiş olması nedeniyle yemin etmedi. Emrehan Halıcı’nın kızının rahatsız olması, Mustafa Serdar Soydan ve Kemal Değirmendereli’nin Cumhurbaşkanı Gül’ün Bulgaristan gezisine katılması, Şafak Pavey’in ise tedavi için Londra’da olması dolayısıyla yemin edemediği bildirildi. Hüseyin Aygün “Tunceli Valisi ile randevum vardı, yarın (bugün) Ankara’dayım” dedi. Faik Tunay’ın katılmama gerekçesi öğrenilemedi.(Milliyet)

Editör: TE Bilisim