İl Başkanları toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Birilerinin dediği gibi ’harcama yapmayın’ falan demiyorum. Ne demek harcama yapmayın. Tabii ki harcama yapacaksınız." dedi ama bu sözü söylen AK Parti Genel Başkan yardımcısı Bülent Gedikli idi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siz bakmayın Türkiye’nin sevincine gölge düşürmek isteyen ehliyetsiz, liyakatsiz insanların bir bardak suda kopardıkları fırtınaya... Bakınız, memleket adına, millet adına, ülke adına ne pozitif bir cümle kurabiliyorlar, ne gelecek için bir umut olabiliyorlar. Türkiye’nin onurunu yaralamak pahasına, ülkenin itibarına gölge düşürmek pahasına muhalefet ediyorlar. Ne acıyı, ne sevinci paylaşabiliyorlar" dedi.

Erdoğan, "Kriz psikolojisinin bizi esir almasına izin vermiyoruz, izin vermeyeceğiz. Milletin  cebinden çıkan her kuruşun sorumluluğunu hissediyoruz" dedi.

Erdoğan, "Hükümetimiz, önleyici bir yaklaşımla sorunlar kapımızı çalmadan bunları nasıl bertaraf edeceğimizin mücadelesini veriyor. Bu çerçevede önlemlerimizi alıyoruz. Küresel ekonomide yaşanan son gelişmeler orta ve uzun vadede Türkiye’yi bu kez inşallah teğet bile geçmeyecektir. Benim bu noktada milletimden tek bir ricam var. Ramazan ayını da bir imkan bilerek lütfen israftan kaçının. Bakın, birilerinin dediği gibi ’harcama yapmayın’ falan demiyorum. Ne demek harcama yapmayın. Tabii ki harcama yapacaksınız. Piyasada bu hareketlilikler olacak. Ama israf etmeyeceksiniz. Biz israf etmeyeceğiz. İsraf ekonomisinden yana değil, verim ekonomisinden yana olacağız" dedi.

Erdoğan, "Dışişleri Bakanımız, bölge hakkındaki projeksiyonumuzu açıkça komşu bir ülkenin cumhurbaşkanına iletirken, bakanımızın oraya Türkiye’nin mesajını değil de başka bir ülkenin mesajını götürdüğünü iddia etmek, bir büyük gafletin değilse, şifa bulmaz bir cehaletin ilanı değil midir?" dedi.

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte açlık sorununun yaşandığı Somali’ye gideceğini söyledi  ve Afrika’da yaşanan açlık sorununu Eylül ayında New York’ta yapılacak Birleşmiş Milletler toplantılarında gündeme getireceğini bildirdi.

Erdoğan, "Suriye’deki gelişmeleri önümüzdeki günlerde de yakından izlemeye devam edeceğiz. Büyükelçimiz Hama’ya gitti. Hama’dan tankların çıkmaya başladığını söylediler. Tabii ki girişimin olumlu netice vermesi bakımından çok çok önemli. Şurada 10-15 günlük süre içerisinde bunlar tamamiyle gerçekleşsin ve Suriye’de reform sürecine yönelik adımlar bunun ardından atılsın" dedi.

BÜLENT GEDİKLİ NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, dünya ekonomisi üzerinde kara bulutların gözükmeye başladığını ifade ederek, "Türkiye’ye olumsuz etkileri olacaktır. O yüzden tedbirli olun. Ne varsa onu tutun. Fazla harcamayın" uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilisim