İstanbul Times Tv önemli konuklar ağırlamaya devam ediyor 

Daha öncede Hüseyin Çetiner'in "Gündem" programına konuk olan Kemal Abdullahoğlu bu sefer canlı yayın olarak programa katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Elif Günay

Yeni yılın ikinci canlı yayın konuğu olduğu için teşekkür eden Abdullahoğlu, yeni bir yılın tüm dünya için hayırlı olması dileğiyle birlikte çalışan gazeteciler gününü de öncelikle İstanbul Times ekibine ve tüm Gazetecilere ileterek kutladı.

17 Aralıkta basılan bir düğme sonucu her şeyi görmeye başladık

Hüseyin Çetiner'in DYP 17 Aralık operasyonlarını nasıl değerlendiriyor sorusuna  DYP genel başkan yardımcısı Kemal Abdullahoğlu şöyle cevap verdi; 
 "Türkiye de 16 Aralık'a hükümete göre her şey güllük gülistanlık iken ne olduysa oldu bir gün içinde yargıda ve poliste bugüne kadar duymadığımız çetelerin olduğu hükümet tarafından ifade edilmeye başlandı.

17 Aralık'ta Türkiye Cumhuriyeti tarihin en büyük yolsuzluk soruşturması ile sarsıldı. Bakan çocukları vebir çok önemli kişi göz altına alındı. Bu olay ile birlikte
Türkiye'nin ekonomik verileri de değişime uğradı." diyerek konuya başladı.

Çetiner'in başbakan dış güçler ve faiz lobisi bizi iktidardan uzaklaştırmak istiyor iddiası için ne dersiniz sorusuna ise DYP genel başkan yardımcısı Kemal Abdullahoğlu şöyle cevap verdi;

Abdullahoğlu, Başbakan'ın bizi yıkmak istiyor dediği ülkeler Türkiye'ye  350 milyar dolar borç vermiş.Siz bu kadar para verdiğiniz bir ülkenin batmasını ve borcunu ödeyemez hale gelmesini istermisniz dedi.

Abdullahoğlu,"Hükumet mevcut durumu bir şekilde halka yansıtmamak adına, yeni gündemler yaratıp gerçekleri gizliyor. Başta gezi olayları sonra ve 17 Aralık soruşturmaları ile ,AK Parti hükümetini kimse yıldıramaz algısı artık kalktı. Hatta AK Partinin kendi içinde bile Başbakan bazen hatalarda yapabiliyor denilmeye başlandı." dedi.

Bu aşamadan sonra siz kendinizi aklıyorsunuz izlenimi doğuyor.

"15-20 günde 2000 polis memuru bunun bir çoğuda Emniyet Müdürü, bunları sağa sola sürüyorsun, bunların aileleri, yaşamları, çocuklarının durumu ve bir çok durum düşünülüyor mu ? O zaman siz bunları daha öncede biliyordunuz fakat ittifak halindeydiniz" diye yorumladı.

Türkiye de Anayasa bitmiş durumda

138 madde çok önemlidir ve şöyledir, " Hiç bir kişi, kuruluş yada kurum Yargıya müdahale edemez, tavsiyede bulunamaz, telkin dahi edemez" bizler bu maddeye baktığımızda, HSYK'yı Adalet Bakanlığına bağlamayı düşünüyorlar, Danıştay'ın yapısını değiştirmeye çalışıyorlar.Savcının talimatını emniyet dinlemezse, yargının bağımsızlığından ve demokrasiden nasıl bahsedeceğiz? "diye sordu.

Savcının gidip gitmediği 15 dakikalık bir olay

Savcının bu işi yapıp yapmadığını yada ödemelerin gidip gitmediği 15 dakikalık bir araştırma ile açıklanılabilir. diyerek ekledi.

Hüseyin Çetiner'in peki doğru yol Partisi iktidarda olsaydı bu süreci nasıl değerlendirirdi sorusuna;

"DYP yargının bağımsızlığına % 100 saygılıdır. Geçmişte de böyleydi gelecekte de böyle olacak. Biz Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmayı savunuyoruz." şeklinde cevap verdi.

İktidar 3Y ile başa geldi

Abdullahoğlu'nun en çarpıcı açıklamasından biri 3Y iddiasıydı. Gündem program yapımcısı Çetiner'e şunları açıkladı;
"AK Parti üç sloganla iktidara geldi. Yolsuzluk,Yoksulluk ve Yasaklarla mücadele için. Ben baktığımda hangisine çözüm geldiğini bulamıyorum. Türkiye'nin gündeminde bunlar var fakat bireysel olarak hepimizin gündeminde,açlık, işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı ve borçlar var. Türkiye de 50- 55 milyon insan ya aç yada yoksulluk sınırında yaşıyor.  Emekliler aldıkları asgari ücret maaşlarıyla ayın sonunu getiremiyor.Emekliye imkanlardan söz etmişlerdi hiç bişi olmadı.Diyerek Türkiye'de iktidar sorunundan daha çok muhalefet sorunu vardır dedi. Doğru Yol Partisi parlamentoda olmadığı için Türkiye bu noktaya geldi.Ana muhalefet yada mecliste olan muhalefetler bunun için hiç bir şey yapmadılar."

Yargıya Güven inanılmazdı şimdi ne oldu?

Çetiner
'in siz muhalefet olsaydınız ne tür yol izlerdiniz sorusuna, "Yargıya şüphesiz güvenirdik.İktidar ilk önceleri yargıya inanılmaz güvenir yaklaşıyordu ve öve öve bitiremedikleri savcılar ve HSYK vardı.Bugün ise bu birim yada kişiler devlet içinde çete konumuna geldi. Başbakan kendi akrabaları da dahil bulun soruşturun demesi lazımdı." dedi.

Peki cemaat lideri Gülen hocanın Bedduasını nasıl yorumlarsınız?

"Beddua iyi bir şey değildir.Müslüman inancımıza göre de doğru değildir. Kontrol kaybedilince devreler ortadan çıkar ve devre dışı hareketler yapılır. Bunlar aşırı kızgınlığın sonucu olan tepkilerdir. Bu ülkede bir görünen bir de görünmeyen hükumet var bunu ben hep söylüyordum" şeklinde konuştu

Doğru Yol Partisinden üretime tam destek!

Kemal Abdullahoğlu Doğru Yol Partisi hakkında son olarak şunları söyledi; "
Doğru Yol Partisi olarak bu Vatanın birliğine dirliğine güzel ve iyi şeyler adı altında yapılan her şeye varız. Türkiye'de üretim, tarım, hayvancılık durmuştur. 2002 de tarımcılıkla kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye bugün saman ithal eden durumdadır. Ayrıca sanayi %70 kapasite ile çalışıyor.Halbuki bu ülkenin üretime ihtiyacı var. Biz Doğru Yol Partisi olarak emeğe tam saygıdan yanayız ve "üretime tam destek" diyoruz. SGK Bank en önemli projemiz onu gündeme getireceğiz. İki vardiyalı üniversite sistemini de oluşturacağız biz sadece meclise girmek değil Türkiye'nini kaderini değiştirerek iktidar olmak istiyoruz" dedi.


Editör: TE Bilisim