CHP’ye Bülent Ecevit  döneminde Cumhuriyetin 50.yıl dönümünde Zeytinburnu gençlik kolu başkanı olarak siyasete başladınız Ecevit ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal etmelerinin yıl dönünü nedeni ile neler söyleyeceksiniz

Bülent Ecevit ve Ulu Önder  Mustafa Kemal  Atatürk’ü özlem,rahmet ve minnetle her ikisini anıyorum. Bu iki devlet büyüğümüzün ilelebet var olacak Türkiye   Cumhuriyetine yaptıkları katkıları hiç birimiz unutamayız. Mekanları cennet olsun.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber  

CHP Genel merkezi 2015 yılında yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde adayları ön seçim ile belirleyeceğini ifade etti siz buna nasıl bakıyorsunuz ?

Sağlıklı bir üye yapısı ve örgüt çalışması ile ön seçimi daima destekledim.Bu milletvekilliğinde de yapılacak olan ön seçim’i doğru ve yararlı buluyorum. CHP ön seçimlerin sağlıklı yapılabilmesi için hemen zaman kaybetmeden üye yapısını güncellemeli ve bu şekilde ön seçimlere gitmelidir.

CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan‘ın  istifası ile alakalı neler düşünüyorsunuz ?

Sayın Emine Ülke Tarhan’siyasete bürokraside girmiş bir insan. Onun istifa ederken içinde olduğu ruh hali bizim gibi örgüt içinde gelen insanların refleksinden farklı olmuş olabilir ve bu reflekslerde kendisini istifa sürecine götürmüş olabilir. Ben bu istifadan dolayı üzüldüm.  Keşke parti büyüklerimiz Tarhan’ı istifadan vazgeçirselerdi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

CHP Eskişehir Milletvekili Prof.Dr.Süheyl Batum’un CHP'de her hafta bir istifa olacak bu istifalar partiyi sarsacak açıklamasını nasıl buluyorsunuz ?

Sayın Batum’un yaptığı açıklamalar bana göre hiç doğru değil. Yaptığı konuşmaları bilmeyerek yaptığını düşünmüyorum. Her partili yaptığı açıklamaların hesabını parti’nin tüzüğüne göre yapmalıdır. Bu açıklaması hiç sağlıklı ve doru olmamıştır. Parti’nin ilgili kuruluşları tüzük ve yasalar gereği kesin ihraç kararı ile sevk edildiği disiplin kurulunda gerekli karar çıkacak diye düşünüyorum.

CHP yerelde ve genelde nasıl iktidar olur sizce ?

Her CHP’li iktidara susamış durumda.Partimizin yapacağı çalışmalar ile halkı kucaklamalıdır. Biz halka projelerimizi anlatır ve onları da buna ikna edersek iktidar zaten kendinden gelecektir.CHP’nin temel ilkelerine bakarsanız  6 ok’un içinde halk yararına olan her şey var. Ancak eylem ve söylem birliği eksik oldu zaman halk buna sıcak bakmaz. Bu söylemimde CHP halkı dışlıyor demeyelim ama halkı kucaklamada sorun ve sıkıntılar var. Partimiz gerçek bir sosyal demokrasi örneğini sergilemelidir.

Sevenleriniz sizin 2015 de yapılacak olan Milletvekilliği seçiminde aday adayı olacağınızı duyduk neler diyeceksiniz ?

Daha önce hem milletvekili hem de Zeytinburnu Belediye başkan aday adayı oldum. Yani ağzım sütten yandığı için aday adayı olmak için daha temkinli duruyorum. Şartlar ne olur şimdiden bilmiyorum. Ancak şartlar uygun olursa ve bana ihtiyaç duyulursa görevden de  kaçacak değilim. Bakalım önümüzdeki süreçte arkadaş ve dostlarımız ile yapacağımız istişarelerden sonra aday adayı olup olmayacağımıza karar vereceğiz. Sonuç olarak daha önce ağzım sütten yandı bu sefer de yoğurdu üfleyerek yemek istiyorum

Yayın içi ve yayın sonrası Durmuşoğlu bir çok konuda fikir ve düşüncesini izleyenlerimiz ile paylaştı.


Kaynak: İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim