Başbakan Ahmet Davutoğlu; seçim çalışmaları çerçevesinde tüm İstanbul’u dolaşacak.Maratonuna Avrupa yakasında başlayan Davutoğlu;bugün sabah saatlerinde İstanbul’a indi.Zeytinburnu’nda ise binlerce insan Davutoğlu’nu dinledi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Zeytinburnu:Başbakanınıza Sahip Çıktınız

Davutoğlu;nun konuşması öncesi Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın konuşma yaptı.Murat Aydın konuşmasında, Ak Parti’nin Zeytinburnu’na yaptığı yatırımlardan,Hükümet Konağı’ndan,Marmaray’dan ve askeri lojmanların yeşillendirilerek halka kazandırılmasından bahsetti.Diğer partilerden de oy isteyen Aydın; ‘Zeytinburnu’lulara Davutoğlu’nu sahiplendiğiniz için teşekkür ederim.’ diyerek sözlerini noktaladı.

Davutoğlu'nun Zeytinburnu mitinginden öne çıkan başlıklar şöyle:

Davutoğlu; ‘Bizim dönemimizde Zeytinburnu çok büyük destekler aldı.Çırpıcı’da 1 milyon metrekarelik yeri yeşillendirdik ve halkın kullanımına açtık.Merkezefendi mahallesinde İmar başlayacak,Sümer’de ise kentsel dönüşümü başlattık.Sur önlerini Zeytinburnu’nun tarihi dokusuna göre restore ettireceğiz.Sizin de gördüğünüz gibi ‘Onlar konuşur AK Parti yapar. Şimdi inşallah tarihi bir mekan olarak Zeytinburnu'nu yeniden inşa ediyoruz.’ şeklinde konuştu.

8 Haziran:Yeni Türkiye

Seçim maratonuna başladığı günden beri 90 miting yapan Davutoğlu;İstanbul mitingleri kapsamında 15 ilçeye gidecek.Sadece bugün 8 ilçeye giderek miting yapacak olan Davutoğlu 7 Haziran ülkemiz için bir dönüm noktası.İnsanlar 8 Haziran’da Yeni Türkiye ‘ye uyanacaklar diyerek sözlerine başladı.

Diğer parti liderlerini eleştiren Davutoğlu; şu ifadeleri kullandı. ‘Kendilerine yakın olan illere gittiler.HDP Doğu Anadolu’ya,MHP İç Anadolu’ya,CHP sahil kesimlerine gitti.Oysa biz her yere ayrım yapmadan gittik.’ Dedi.

Davutoğlu;Altılı Çete’ye 7 Haziran’da Ders Vereceğiz

Davutoğlu ; Bizler halkla buluşurken, onlar perde gerisinden kumpaslarla, tuzaklarla bizi engellemeye çalışıyorlar. Bakıyorsunuz MHP, CHP, HDP perde gerisinden temaslar halinde. HDP diyor ki 'CHP ile koalisyon yapabilirim'. Yine 'MHP gelse de çözüm süreci devam eder' diyor. CHP, HDP'ye pas atıyor. 'Diyanet'i kaldıracağım' diyor, HDP 'Biz de kaldıracağız' diyor. Bunların arkasında da paralel çete, bunları organize ederek intikam peşinde.Öyle bir tablo var ki artık hepsi beraber.

Pensilvanya’ya vuruyorsun, ses CHP’den çıkıyor.CHP’ ye vuruyorsun,ses HDP’ den çıkıyor.Hepsi bize karşı bir cephe oluşturmuş.Yanlarına da Paralel yapıyı,Kandil’i ve DHKP-C ‘yi almışlar.Bu altılı çeteye 7 Haziran’da ders vermeye hazır mısınız diye seslendi.




İstanbul’a yapılan yatırımlardan bahseden Davutoğlu;artık Türkiye’de 2.yarı başladığını ve halkın milli iradeye sahip çıkarak 7 Haziran’da gereken cevabı sandıkta vereceğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Bugün 10 Miting Yapacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fatih, Zeytinburnu, Güngören, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Küçükçekmece ve Bağcılar ilçelerini ziyaret edecek.
Davutoğlu yarın isa Anadolu yakasında mitinglerine devam edecek.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim