MHP lideri Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın mayın yasa tasarısını desteklemeyen muhalefete yüklenmesi karşısında Bahçeli de Davos'un sahte kahramanlığını hatırlatmasının onun suçluluğunun göstergesi olduğunu söyledi. Başbakan’ın vatan sevgisini ölçmek için, Erivan açılımına bakmasını, Barzani’yle başlattığı Erbil Açılımını hatırlamasını" istedi.

MİLLETVEKİLLERİNİ YAZ TATİLİYLE TEHDİT ETTİ

Türkiye’nin çok ağır krizlerle boğuştuğu bu ortamda, TBMM’nin Başbakanın inadı uğruna, mayın yasasıyla kilitlenmesi AKP’nin kara sayfalarından biri olarak tarihe geçmiştir. Başbakan'ın Milletvekillerine yaz tatili tehdidi ile Suriye ile 517 kilometrelik sınırımız feda edilmiştir. Bu konuda Cumhurbaşkanının yasayı iade etmesini ve Anayasa Mahkememizin kararını beklemekten başka çaremiz kalmamıştır

Yasanın AKP’nin zihniyetinin kurguladığı şekil ve yöntemle çıkmaması için yaklaşık 1 aydır demokrasi mücadelesi veren milletvekillerini ve toplumu uyandıran medyayı kutluyorum. Bu konudaki görüşlerimizi 26 Mayıs’taki grup toplantıda açıklamıştım. Bundan duyduğumuz kuşkuyu açıkça belirtmiştim. 

DAVOS'TAKİ SAHTE KAHRAMANLIĞINI HATIRLATMASI SUÇLULUĞUNUN GÖSTERGESİDİR

Baskı ve tehditle çıkan yasaya rağmen, başbakan hala üzerine yapışmış İsrail’le işbirliği etiketini çıkarmaya çalışmakta, konuştukça batmaktadır.
Bir ülkenin başka ülkelerle, milli menfaatleri doğrultusunda anlaşmalar yapması elbette vazgeçilmezdir. Bizim eleştirdiğimiz nokta, imzalanmış bir anlaşma metni değildir.

Eleştirimizin konusu Başbakan’ın aralarında İsrail’in de olabileceği firmalara söz vermiş olduğu yönündedir.

Bu konuda Başbakan'ın öfkeli tepkileri kuşkuları artırmıştır. Başbakan'ın muhalefet edenlerin kafalarının beyinlerle örüldüğünü söylemesi ve Davos'taki sahte kahramanlığını tekrar söylemesi suçluluğunun göstergesidir

Editör: Ferdi TÜRK

Editör: TE Bilisim