Ak Parti İstanbul İlçe kongreleri başladı kısa bir süre sonra Zeytinburnu'da kongresini yapacak bu konuda neler söylemek istersiniz ?


Evet doğrudur 2 hafta önce Kadıköy ve Ataşehir ile Ak Parti İstanbul İlçe kongreleri başladı. Sizinde belirttiğiniz gibi bizimde kuruluşunda yer aldığımız Zeytinburnu ilçe başkanlığının kongresi de 22 Ocak 2012'de yapılacak.

Kongrelerden önce siyasi parti ilçe başkanlıklarında zaman zaman sorun ve sıkıntılar baş götrerir.  Ak Parti ilçe kongreleri öncesinde de bazı ilçelerde sorun ve sıkıntıların olduğunu biliyoruz.  Ancak Aziz Babuşçu başkanlığında güzel çalışmalar yapan İstanbul il başkanlığı yerinde müdahaleler ile oluşan sorun ve sıkıntıları en alt seviyelere indirdiğini duymak partinin başarısını isteyen bir kişi olarak beni mutlu ettiğini söylemek isterim. 

Zeytinburnu ilçe başkanlığına aday olduğunuz ile alakalı bazı bilgiler konuşuldu bunun için neler söylemek istersiniz ?

Evet bu bilgiler benim dışımda bizi seven dostlarımızın yapılan temayülde ismimizi yazmaları ile gündeme geldiğini duydum. İlçe başkanlığına aday oluyorum diye bir istek ve talebim olmadı.

Ak Parti geleneğinde görev talep etmek değil aksine görev  verilir düşüncesi hakimdir. Daha önce partimiz bize görev verdi kurucu ilçe başkan yardımcısı ve belediye meclis üyesi olarak partimize hizmet ettik.
 
Şu an il başkanımızın mevcut ilçe başkanımız Bahattin Ünver'e görev verdiğini biliyoruz.  Daha önce kendisi ile birlikte siyaset yaptığımız başkan'a yeni kongre sürecinde de başarılar dilerim. Burada önemli olan kişiler değil partimizin başarısıdır.

12 Haziran genel seçimlerinde  il başkanımız sayın
Aziz Babuşçu İstanbul 3.Bölge seçim koordinasyon merekzinde bize görev verdi orada da layıkı ile çalıştık.  Ben göreve talip olmaktan ziyade görev verilirse yapmanın daha doğru olduğuna inanıyorum. 

Bundan dolayı da sorunuza cevap verecek olursam da Zeytinburnu ilçe başkanlığına aday olduğum ile alakalı adımın geçmiş olması benim iradem dışında olmuştur.  Beni burada görmek isteyen arkadaşlarıma da huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.

İlçe başkanlarının belediye başkanları ile uyumu konusunda neler söylemek istersiniz ?

Bir ilçede başarılı çalışmaların olabilmesi için mutlak surette ilçe başkanları ile belediye başkanlarının uyumlu çalışması zaruridir. Bazı ilçelerimizde uyumun olmadığını biliyoruz. İl başkanlığımız da bu tür durumları yakından takip ederek kongre dönemlerinde gerekeni yapıyordur sanırım.
 
Zeytinburnu seçmeni sabit bir yapıya sahip değildir. Daha önce DSP.de beleddiye başkanına oy verdi.  Üç denemdir de Ak Parti  adayı Murat Aydın'a oy veriyor.  İlçe ve belediye uyumu eksik olur,halkta hizmette bir aksama görürse 2014 de yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde bu durumu dikkate alacağını düşünüyorum.

Hükümet ve Dış Politikayı nasıl değerlendirirsiniz peki ?

Hükümet de dış işleri bakanımızda da gerçekten son 10 yılda ülkenin misyon ve vizyonunu müthiş bir şekilde geliştirdiler. Artık eskisi gibi Türkiye takip eden değil,takip edilen bir ülke konumuna geldi.

Bugün bütün dünya nefesini tutmuş Türkiye Suriye konusunda ne diyecek diye bekliyorsa burada Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kadrosunun bir çok tehlikeyi göze alarak gece gündüz samimi ve ihlaslı bir şekilde çalışmaları ile olduğunu herkes gibi bizlerde biliyoruz.

Hükümetin başarısı sadece dış işleri konusunda değil,Sağlıkta,Eğitimde,bayındırlıkta ulaşımda ve bir çok diğer alanda ne kadar ilerleme kaydettiğimizi yakından görmek her Türk vatandaşı gibi beni de müthiş mutlu ediyor.

Basit bir örnek verecek olursak Ak Parti hükümetinden önce havayollarının tanzim ettiği yıllık bilet sayısı 8 milyondu. Şu an bu sayının 102 milyon'a çıkmasının altında yatan en önemli neden halkının sağlıklı ve kolay seyahat etmesini isteyen bir hükümetin işbaşında olmasından kaynaklandığı biliniyor.

Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz ? 

Öncelikle son 5 yılda İstanbul Kent Gazeteciliğine kalite getirdiğiniz için size ve idarecilerinize teşekkür ederim. Gitmiş olduğumuz bir çok yerde gazetenizi ve haber portalınızın açık olduğunu görmek sizleri yakından takip eden bir okurunuz olarak beni mutlu ediyor.

Birlikte görev yapmaktan mutluluk duyduğum Ak Parti Zeytinburnu ilçe teşkilat mensupları başta olmak üzere tüm İstanbul'daki ilçe teşkilarımıza birlik beraberklik ve kardeşlik duyguları içinde çalışan ve partiye katkı yapan,hiç bir kimsenin liste dışı kalmadığı kongrelerde buluşmak üzere gazeteniz aracılığı ile hepsine can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim