CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın organize ettiği ve 30 – 31 Ekim 2010 tarihlerinde Silivri’de gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısı”nın sonuç  bildirgesi; bugün düzenlenen basın toplantısıyla CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek tarafından açıklandı.   

Silivri’de gerçekleştirilen iki günlük Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısı’nın CHP’nin İstanbul’da iktidarı  kazanma açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Berhan Şimşek, “İstanbul’u tüm yönleriyle masaya yatırdık. Oldukça verimli bir toplantı yaptık. Bilim insanlarından, ilçe örgütlerimizden, belediye başkanlarımızdan önemli değerlendirmeler aldık. İstanbul’da iktidar olma hedefimizi ortaya koyduk ve bunun için gerçekleştireceğimiz çalışmaları belirledik” diye konuştu.

TERÖRLE BİR YERE VARILAMAZ

Basın toplantısında Taksim’de gerçekleştirilen terör eylemini de değerlendiren Berhan Şimşek; “Dünyanın hiçbir yerinde hak ve özgürlükler, masum insanlığı öldürerek, katlederek, barışı barışı, huzuru, mutluluğu ve kardeşliği getirmez. Türkiye bu sıkıntılı günleri, yakın bir zamanda, terörün ne olduğunu anlayan, terörün ne kadar tolumu sarstığını fark eden, terörle ve teröristle anlaşma yapmanın nasıl büyük sıkıntılara yolculuk yaptırdığını fark ederler. Bunu özgürlük ve insan haklarıyla bağdaştıramayız” dedi.  

ASIL BÜLENT ARINÇ HALKI SINIFLARA BÖLÜYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 29 Ekim’i halkla birlikte kutlamasına yönelik söylemlerine yanıt veren Berhan Şimşek; “Kerameti kendinden menkul Bülent Arınç, bu söylemleri ile toplumu A klas - B klas diye arıyor. Sayın Genel Başkan o büyük bir çoşkuyla halkın içinde Cumhuriyetimizin 87. Yılını kutladı. Bana göre A klas olanlar Cumhurbaşkanı’nın vermiş olduğu resepsiyondaydı. Çünkü onlar 8 yıldır AKP kimliği ile bir ayrıcalıklı sınıf çıkardılar ortaya. Oysa Bülent Arınç’ın bu açıklamayı yaparken herhalde utancından dile getiremediği ikinci bir ziyaretimiz oldu 29 Ekim’de. Sayın Genel Başkanımızla, 5 yıldır çalıştığı işyerinden sokağa atılan bir emekçiyi, Türkan Albayrak’ı ziyaret ettik birlikte. Türkan Hanım, o gün açlık grevine başlamıştı. Bülent Arınç, AKP iktidarında taşeronlaştırmanın ve bunun sonuçlarının ne kadar yaygın olduğunu saklayarak böyle konuşuyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim