CHP’de Deniz Baykal’ın genel başkanlığı bırakmasının ardından hemen “Yeni lider kim olacak?” tartışması başladı.
 
CHP kulislerinden gelen ilk bilgilere bakılırsa muhaliflerin faaliyetleri başladı bile. Ancak parti içinde çok büyük bir “Baykalcı” grup da var. Buna göre şu anda partide iki grup öne çıkıyor:

1) BAYKALCILAR VE ONUR ÖYMEN
 
Baykal’ın önümüzdeki kurultayda aday olması beklenmiyor. Ancak ona yakın ve onun işaret edeceği bir ismin göreve gelmesi mümkün.
 
Kaset skandalıyla büyük darbe alan Deniz Baykal’a her koşulda destek veren “Baykalcılar”ın önümüzdeki kurultay için adayı Baykal’a yakın bir isim olan Onur Öymen olabilir.

Baykal daha önce de iki kez istifa edip geri dönmüştü. Baykal yine geri dönmek isterse “emanetçi” olacak olan Öymen, koltuğu hemen Baykal’a bırakabilir. Eğer Baykal geri dönmek istemezse “onursal başkan” olarak yine partiye yön veren isim olarak kalabilir.

2) MUHALİFLER VE KEMAL KILIÇDAROĞLU
 
Geniş Baykal’cı gruba rağmen partide yabana atılmayacak da bir muhalif grup var. Ancak parti içi muhalifler denince akla hemen Mustafa Sarıgül gelmesin. Muhaliflerin izlediği isim, Kemal Kılıçdaroğlu.

CHP’de, Kılıçdaroğlu’nu partinin Atatürkçü, laik, sosyal -demokrat yapısına uygun  gören ve partinin oylarını yükseltebileceğine inananlar var. Bu grubun harekete geçebilir, hem partilileri hem de Kılıçdaroğlu’nu ikna yoluna gidebilir.
Editör: TE Bilisim