CHP İSTANBUL İL BAŞKANI OĞUZ KAAN SALICI: “DEMOKRASİ ŞÖLENİNE HAZIRIZ”

İstanbul’da 111 belediye başkanlığı aday adayı için gerçekleştirilecek eğilim yoklamalarında 77 bin 345 üyemiz oy kullanacak.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Aday adaylarımızın bilgilerine ve eğilim yoklamalarının sonuçlarına
www.demokrasisoleni.org.‘den ulaşmak mümkün. Biz, parti içi demokrasiyi özümsemiş örgütlerimizle birlikte İstanbul’da üyelerimizin iradeleri doğrultusunda adaylarımızı belirlemeye hazırız.

Biliyoruz ki halkın iradesinin sandığa yansıması için parti içi demokrasi olmazsa olmazdır. Bir siyasi partinin aday belirleme yöntemi onun siyasi yelpazedeki yerini de belirler. Yerel seçimlerde İstanbul’un 17 ilçesinde belediye başkanlığı adaylarımızı partimiz üyelerinin oyları belirleyecektir.


Gerçekleştireceğimiz eğilim yoklamalarında birbiriyle yarışacak tüm aday adaylarımızın nihai hedefi önce halkın daha sonra CHP’nin menfaatleridir. CHP İstanbul İl Örgütü olarak sandıktan hangi sonuçlar çıkarsa çıksın birlik ve beraberlikten taviz vermeden CHP’yi İstanbul’da en yukarıya taşımak için çalışacağız.

İktidar partisinin tek adamlığa, despotizme dayalı baskıcı siyasi kültürünün yerine gücünü demokrasiden alan halkın iktidarına çok az kaldı. CHP İstanbul İl Örgütü, demokrasi şölenine hazır. Pazar günü, üyelerimizi de demokrasiye işlevsellik kazandırmak için sorumluluklarını yerine getirmeye sandık başına davet ediyorum. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim