CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar hazırladıkları yazılı soru önergeleri İBB tarafından İstanbul genelinde ve İETT, İSKİ ve İBB İştirakleri tarafından İstanbul genelinde yapılan veya 3. şahıslara yaptırılan (ihale edilen) ihaleyi alan firma tarafından bir alt taşeron firmalara verilen iş ve çalışma alanlarında 2005 ile 2010 yıllar arasında ve 01.01.2011 – 31.05.2011 tarihine kadar meydana gelen kazaları ve bu kazalar ile ilgili olarak başlatılan adli soruşturmaların olup olmadığı ve yargı sonuçlarının neler olduğunu İBB Meclis gündemine taşıyarak Başkan Topbaş’a sorular sordular.

CHP’liler sordu; “İBB, İETT, İSKİ ve İBB İştirakleri tarafından taşeron firmalara verilen ihalelerde meydana gelen kazalar sonucu can-mal ve maddi kayıp ne kadardır?"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin 2011 yılı Haziran ayı oturumlarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar’ın, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yazılı cevaplaması isteği ile hazırladığı ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergelerinde şunlara değinildi;“İBB tarafından İstanbul genelinde ve İETT, İSKİ ve İBB İştirakleri tarafından İstanbul Genelinde yapılan veya 3. şahıslara yaptırılan  (ihale edilen), ihaleyi alan firma tarafından bir alt taşeron firmalara verilen iş ve çalışma alanlarında 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 yıllar bazında ile 01.01.2011 – 31.05.2011 tarihine kadar;
1.   Meydana gelen kaza var mıdır? Varsa sayısı nedir?
2.   Kaza esnasında yaralanan ve ölen kişi sayısı nedir? Yaralandığı halde sonradan hayatını kaybeden kişi sayısı nedir?
3.   Kaza sonucu her bir kaza açısından meydana gelen ekonomik kayıp nedir?
4.   Bu kazalar ile ilgili olarak başlatılan adli soruşturma var mıdır? Varsa her birinin her dereceden yargı sonucu nedir?
5.   Bu kazalar ile ilgili olarak başlatılan idari soruşturma var mıdır? Varsa idari soruşturma sonucu nedir? İdari soruşturma sonucu yapılan suç duyurusu var mıdır? Varsa sonuçları derecesi de belirtilmek suretiyle nedir?
6.   Kazalar sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişi ve ailelerine verilen tazminat ve yardım var mıdır? Varsa her birinin tutarı nedir? Kime ödenmiştir?”

Editör: TE Bilisim