Seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak için eğitim faaliyetlerine devam eden yüzlerce gönüllü hukukçu dün CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile bir araya geldi. Sarıgül, “Her okula bir avukat değil her sandığa bir avukat lazım. Sandıklara hakim olmamız için hukukçu arkadaşlara çok ihtiyacımız var” dedi.

İstanbul Timee Haber Merkezi 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, yaklaşan yerel seçimlerde halkın iradesinin sandığa doğru yansımasını için çalışmalarına devam ediyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı, “Her Okula Bir Hukukçu” adı altında başlattığı kampanya kapsamında yerel seçimlerde oy kullanılan her noktaya gönüllü bir avukat görevlendirdi.

Seçimlerde vatandaşlara hukuki destek sağlayacak avukatlar dün Esentepe’deki bir otelde gerçekleştirilen toplantıyla seçim sırasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirildi. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez tarafından verilen eğitimde toplantıya katılan yaklaşık 400 avukata seçim sırasında sandık güvenliğini sağlamak için neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Sökmez, seçim sürecinde başvurulacak yollar, itiraz süreçleri, oy kullanımında karşılaşılan sorunlarla ilgili yaptığı sunumda, “Sandık kurulunun oluşumunu bilmek, oyların sayımında geçerli/geçersiz oyları ayırt edebilmek, oy kullanma ve sayım sırasında ortaya çıkabilecek hukuksuzluklara karşı itiraz ve şikâyet yollarını kullanabilmek gerekiyor. 

Çünkü sandıkta sahip çıkılan tek bir oy seçimin kaderini değiştirebilir. Seçim güvenliğinin sağlanması, vatandaşın sandığa giren iradesinin aynen korunması, partimizin oylarının sonuçlara doğru yansıması için tüm gönüllü avukat arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı son güne kadar sürdüreceğiz” dedi.

Seçim güvenliğine ilişkin gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de gönüllü avukatların her birine göstermiş oldukları fedakârlık için teşekkür ederken, sandıklara sahip çıkmak için daha fazla hukukçuya ihtiyaç duyduklarını belirtti. 

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim