Berhan Şimşek'in İstanbul İl Başkanlığına atanması sonrası başlayan tartışmalar bitmedi. Kongre sonrası Şimşek'in yerine şimdiden iki isim konuşulmaya başlandı. Bunlardan biri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil diğeri ise TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy.

CHP'de kongre sonrası il ve ilçe örgütlerine de el atılması bekleniyor. Bu süreçte milletvekili adaylığı için görevinden ayrılmak zorunda kalan il başkanları parti yönetiminin elini rahatlatacak. Ancak çalışmayan il örgütleri için adaylık beklenmeden görevden alma kararı verilebilecek.

Gözler partinin ikinci adamı konumundaki Gürsel Tekin ile Berhan Şimşek'in yıldızlarının barışmadığı bilinen İstanbul İl Örgütünde.

Önder Sav'a yakınlığı ile bilinen Berhan Şimşek'in yerine iki isim konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun örgütte kadın sayısını arttırma planı kapsamında kadın il başkanlarına ağırlık vereceği yönündeki görüşe göre bu isim CHP'den ayrıldıktan sonra Türkiye Değişim Haraketi'ni kuran, ancak Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından sonra partileşme sürecini durduran Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil.

Eski eşiyle birlikte CHP'den ayrılan Kotil daha sonra Baykal'ın genel başkanlığı döneminde İstanbul il örgütüne yeniden üye olmuştu. İstanbul eski belediye başkanlarından Aytekin Kotil'in yeğeni olan, Karadeniz kökenli Aylin Kotil'in kadın kotasından parti yönetiminde de görev alabileceği konuşuluyor.

İstanbul için konuşulan bir diğer isim ise TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy. İş dünyasının önemli isimlerinden biri olan Ulusoy'un adı Parti Meclisi üyeliği için de geçiyor. Ulusoy'un ismi daha önce de, Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde de CHP İstanbul İl Başkanlığı için geçmişti.

Editör: TE Bilisim