CHP Başakşehir'in Perşembe Sohbetleri Tuttu

CHP'nin genç ve dinamik ilçe başkanı Özgür Karabat ve ekibi her perşembe günü  ya partisinin ilçe merkezlerinde veya herhangi bir STK'nın lokalinde yaparak halkı bilgilendirmeye devam ediyorlar.Bu haftaki toplantının gündemi ise Ziya Gökalp mahalelsi idi.Proğramın yapıldığı yer ise Bu mahallede bulunan Tunceli İli Nazımiye İlçesi Yaylacık Köyü derneği idi.

Karabat Yaptığı Açılış Konuşmasında Şunları Söyledi

Genelde AKP hükümeti,yerel de ise Mevlüt Uysal halk için doğru dürüst bir çalışma yapamamıştır. Size bir kaç tane basit örnek vererek AKP hükümetinin haklarımızı nasıl gasp ettiğini siz ebir iki örnekle anlatmak isterim.Sosyal Güvenlik konusunda eskiden bir genç kız evlenene kadar babasının sosyal güvencesinden yararlanıyordu.Yapılan değişiklik ile 18 yaşına giren bir genç kızın eğer çalışmıyorsa hiç bir sosyal güvencesi kalmıyor.AKP değişiklik yapmadan önce hayatını kaybeden bir SSK.lının yakını yaklaşık olarak 2.280 TL yardım bedeli alıyorken şimdi bu yardım 280  TL ye düşürüldü.Yani eskiden alınan paranın % 90'ı hak sahiplerinden alındı. Bunlar gibi yüzlerce örnek verebilrim ancak panelistlerimize soru sorma vaktiniz dah çok olsun düşüncesinde olduğum için elimizden alınan tüm haklarımızı teker teker saymaya kalkarsam günlerce bu liste bitmez dedi. 

Başakşehir'de 7 Aydır Belediye Başkanı Olan Uysal ne yaptı ?

Bugüne kadar yeni beldiyedir.Daha kadrosunu kuruyor diyerek başkan Uysal'ın  üzerine gitmedik. Ancak Anamuhalefet partisi olarak en tabi hakkımız olan önerge verme ve cevap alma hakkımız bile korunmoyor geçen 7 aylık sürde meclis üyelerimiz değişik konularda tam 41 örnege vermişer ama sayın başkan doğru dürüst hiç biriseine cevap verme zahmetinde bulunmadı.Biz haklrımızı yargıda aramasını biliyoruz.Başakşehir Mevlüt Uysal'ın babasının çiftliği değildir.

Bakınız sel felaketinden önce yüzlerce köpeğin öldüğü yer ile alakalı CHP meclis üyeleri önerge vermişlerdi.Eğer gereği yapılsaydı bu selden dolayı belediyenin kontrolünde olan o kadar köpek ölmeyecekti.Bizi dikkate almayan başkanı bizde artık dikkate almayacağız.Biz başkan Uysal ile gerçekten koordineli ve ilkeli bir şekilde ilçe halkının menfaatleri için çalışmak istiyorduk ama Uysal buna fırsat vermedi.

Meclis Üyeleri ve Kamu Adına Görev Yapan Basın Mensupları Uysal'ın Gündeminde Yok

Meclis üyelerimizin sağlıklı göev yapabilmeleri için her türlü belge ve bilgi elinde olan belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın elindeki belge ve bilgieri ilçe meclis üyeleri ile paylaşacak ki meclis üyeleri rahat çalışsın.Bir an ana muhalefet partisi olarak Uysal'ın bizi görmeye ve bize tahammül etmeye cesareti olmadığını düşünelim.Araştırdık belki Uysal Basın mensuplarına yaptığı çalışmalarla alkalı bilgi vermiştir diye çok yanılmak istedik ama ne yazık ki basın mensupları ile de bir araya gelmediğini tespit ettik.

Tek Başına Plan Yapma Yetkisi  Olan Toki bölgede KRAL

İlçe belediyesinin yetkilileri TOKİ,KİPTAŞ hatta ve hatta Kiptaş'ın ihale verdiği mütehatit firmaların bil belediyenin yetkilerine sıkça tecavüz ettikleri serzenişlerini sık sık okurlarımızdan duymaktayız.

Karabat,Mevlüt Uysal ve Adamları Gözünü Rantı En Yüksek Yer olan Ziya Gökalp'e Dikmişler

AKP zihniyeti zaten başlı başına bir rat kapısıdır.Uysal meclis üyelermiz ve basın mensuplarından ne saklamak istiyor ?Ziya Gökalap Mahalle muhtar azası Süleyman Kodaş ise sorduğu soruda CHP bizi bu konuda yalnız bırakmasın.Ziya Gökalp mahallesi ONURKENTten daha değerli oldu.Bundan  dolayı Mevlüt Uysal buraya kafayı takmış.Eğer biz birlik ve beraberlik içinde hareket edersek değil Uysal HIRÇIN'DA gelse yapacak bir şeyleri olamaz.

Haramilerin Saltanatına Son Vereceğiz

Sivrisinekle mücadele daha sinek oluşmadan önce yapılmalı ki etkin olsun.Biz bu konudada önerge verdik bu da dikkate alınmadı.Değerli arkadaşlar verdiğimz 41 önergenin tamam da halkın gelişim süreci  le  yakından alakalı.Ama buna rağmen Uysal Nuh deyip peygamber de demiyor.Başakşehirde insanlar tezek yakarak sivrisineklerden korunmaya çalıştıkarı halkın geneli gördü.

Katılımcılar  Kimlerdi ?

turumun bmoderatörlüğünü ilçe başkanı özgür  Karabat yaptı.Katılımcıları şu şekilde sırlayabiliriz.

Başakşehir belediye  Meclis üyesi Müslüm Aksoy,İBB ve Başakşehir meclis üyesi Seradr Bayraktar ,Av.Hüseyin Cengiz,Şehir planlamacısı İsmail Çicin,Başakşehir meclis üyesi Kazım özen  ve Mimar Ali Yıldırımdan oluşan katılıcılar halka bir çok konuda bilgiler verdiler.

Mehmet Kaban Neden Yok tu ?

Seçimlerden hemen sonra her yere ilçe başkanı ile giden CHP Belediye başkan adayı Mehmet Kaban'ın iki  toplantıdır çalışmalara katılmaması dikatkerden kaçmadı.İlçe Bakanı Özgür Karabat gazete olarak neden Mehmet Kaban burada yok sorumuza durun hamen arayayım dedi ve hemen arayarak proğrama gelip gelmeyeceğini sordu.Ancak Kaban işleri dolayısıyla katılamayacağını söylemiş olmalı ki toplantıya katılmadı.

Editör: TE Bilisim