Hafta sonu CHP İstanbul ilçe örgütlerinde yapılan delege seçimlerinde Avcılar ilçe örgütünde,darp,şiddet ve insan özgürlüğünü kısıtlayan durumların yaşandığı iddiları insan kanını donduracak nitelikte.

İşte CHP.Avcılar ilçe başkanı Bayram Acar'ın haber ihbar hattımıza gönderdiği basın açıklamasınını aynen yayınlıyoruz ;


21.01.2012 Tarihinde Gümüşpala Mahallesinde seçimin 1. gününde gerekli olan çoğunluk sağlanamadığı halde ilçe yöneticisi Av.Yüksel CAN darp edilerek diğer yöneticimiz Ayşe HANBAŞ’la birlikte seçim mahalline kapatılmış “Ya canınız ya kanınız” diyerek oradan çıkmalarına izin verilmemiştir. Gençlik kolu başkanımız Hüseyin ÖZDEMİR’in acil çağrısı üzerine olay yerine ekipler gönderilmiş ve arkadaşlarımız polis nezaretinde ilçeye getirilmişlerdir. Yine aynı gün Üniversite Mahallesinde görevli yöneticimiz Halil ORAL saldırıya uğramış. Ağır küfür ve hakaretlerde adeta canını zor kurtarmıştır. 22.01.2012 tarihinde ise Denizköşkler Mahalle seçimi sırasında oy sandığı defalarca tekmelenmiş, yerin küçük oluşu bahane edilerek bilinçli bir karmaşa çıkarılmış, il başkanımız ve milletvekilimiz dahi hakarete uğramıştır.

        


Cihangir Mahallesinde ise İlçe Yöneticimiz Nesrin AKKOYUN’a zor anlar yaşatılmış, onun yardım istemesi üzerine seçim yerine giden İlçe Sekreterimiz Av.Seher OKŞAR’ın üzerine yürünerek ağır hakaretlere uğramış ve olay yerinden uzaklaştırılmıştır.

29.01.2012 Tarihinde ise Mustafa Kemal Paşa Mahallesi seçimleri büyük bir düzen ve intizam içinde son dere sağlıklı bir ortamda sürerken seçimi kaybedecekleri korkusu ile bilinçli bir arbede ve kavga çıkararak seçime gölge düşürülmüştür. Bu mahalleden sonra Yeşilkent Mahallesinde yoğunluk artmış, ancak tahrik ve kışkırtmalara rağmen arkadaşlarımızın sağduyusuyla seçim normal seyrinde sürdürülmeye çalışılmıştır.

Sandık kurulu başkanımız Aydın APAYDIN seçim ortamı bozulmasın diye olağanüstü gayret göstermiş, görevli ilçe yöneticilerimiz Ayşe HANBAŞ ve Aslıgül TETİK dahi seçim mahallinden dışarı çıkarılmışlardır. Sabah 11.00’dan akşam 19:00’a kadar sandık açık kalmıştır. Sayıma geçildikten sonra 842 geçerli oyun 510 tanesini ilçe yönetiminin listesi, 332 tanesini ise diğer listenin aldığı ortaya çıkınca, kavga çıkarılmış, ilçe yöneticilerimiz Aydın APAYDIN, Medet GÜL Murat SILDIR, darp edilmiş parti kütüğü yırtılıp yerlere atılmıştır. 

Sandıktan çıkan sonuca razı olmayan psikolojik baskı ve kaba kuvvetle sonuç almaya çalışan bir anlayışı partililik bilinciyle bağdaştıramıyoruz. Bu münferit davranışların partimizin kurumsal kimliği ile hiçbir alakasının olmadığını kamuoyuyla paylaşmak isteriz. 
 
Değerli basın mensupları; bizler iki yıllık bir yönetim olarak 2010 yılında Referandum’u, 2011 yılında ise genel seçimleri yaşadık. Bizler örgütümüzle, gençlik ve kadın kollarımızla İl Başkanlığımızla ve Genel Merkezimizle tek vücut olarak bu seçimleri yaşadık ve bu seçimlerden alnımızın akıyla çıktık. Bundan sonrada tek amacımız Partimizi iktidar ve çok değerli Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak için olanca gücümüzle çalışmak olacaktır. 

Biz bu seçimler için mücadele ederken tek bir gün bile yanımızda olmayan maddi ya da manevi hiçbir katkı sunmayan, tam tersine yönetimi başarısız göstermek için,partilerinin başarısını dahi hiçe sayanlar ve bunun için  ellerinden gelen her şeyi yapanlar şimdi kurdukları internet sitesinde gerçekle alakası olmayan yalan ve saptırılmış bilgilerle, belden aşağı vurarak üyelerimizi ve kamuoyunu yanıltmayı kendilerine görev edinmişlerdir.

Üyelerimiz tek tek telefonla aranarak ve internet üzerinden yapılan yalan ve karalama siyaseti ile üyelerimizin arasına ayrışma ve nifak tohumları ekilmektedir.Parti içi mücadele elbette olacaktır,olması da gerekir.Bu demokrasinin gereğidir.

Ayrıca bu tür mücadeleler ve eleştiriler kişilerin kendini geliştirmesine vesile olurlar.Ancak  bu mücadele meşru zeminlerde ve entelektüel boyutta yapılabilirse anlam kazanır.Keşke bu mücadele proje mücadelesi ve partimiz için daha iyisini daha güzelini yapma mücadelesi olsaydı.O zaman partimiz kamuoyunda böyle çirkin olaylar la tartışılmış olmazdı.

İlçe yönetimi olarak yaşanan olaylardan dolayı duyduğumuz üzüntüyü üyelerimizle ve kamuoyuyla paylaşır; bir daha Cumhuriyet Halk Partililere yakışmayan böyle olayların yaşanmaması için çok değerli üyelerimizi ve tüm ilgilileri sağduyuya, birlik, beraberlik ve dayanışmaya davet ediyoruz.

SAYGILARIMIZLA
CHP AVCILAR İLÇE BAŞKANI
BAYRAM ACAR

 

 

Editör: TE Bilisim