MHP Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, hükümetin Kürt açılımına karşı Türk açılımı talep ediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslenen Yılmaz açıklamasında şunları söyledi:

“Bu tablonun sorumlusu sizsiniz. 12 yıl başka bir ülkede mi siyaset yapıyordunuz Sayın Bahçeli? Şimdiye kadar neden konuşmadınız? Erdoğan ile Gül’ün ne farkı var? Ha Erdoğan ha Gül !

Yerinizde oturmayın, şahsi iktidar ve saltanatının devamı için il ve ilçelerde delege markajı ile uğraşmak yerine; Öcalanı, DTP ve Erdoğan’ı markaja alın. Onların Öcalan’ı kurtarma planlarını bozun. Siyaset yapın. Delege markajı gibi basit politikalar ile nereye kadar MHP iktidarını engelleyeceksiniz?

Türklerin ana yurdunda uğradığı zülum, hakaret ve şiddete yönelik sözde Kürt açılımına karşı Büyük Türk açılımını meclise getirin.

12 yıllık Genel Başkanlığınız hüsrandan öteye gitmeyerek Türk Milliyetçiliğine vurmadık darbe bırakmamıştır. Görevde kaldığınız süre içerisinde milletimizin haklarını gereği gibi ve layığı ile koruyamadığınız gibi AKP ve DTP’nin ilerleyişinin yolunu açan beceriksiz politikalara imza atacak kadar basiretten yoksun davranış sergilediniz..

Şu başlıklarda Türk açılımını meclise götürün ve artık Türk Milleti’ne karşı yapılan bu hayâsızca zulme bir dur deyin..”

İŞTE YILMAZ’IN TALEP ETTİĞİ ‘TÜRK AÇILIMI’:

-
Terörist başı için bir kereye mahsus idamla yargılanabilmesinin yolunu açabilmek için meclisten referandum kararı çıkartılsın.

- Terörist başı Öcalan’ın akıbetine siyasiler değil referandum yaparak, acının ve yere düşüp şehit olan evlatlarımızın sahibi olan milletimiz karar versin. Siyasiler sandıktan çıkacak olan karara saygı duysun. Söz milletin olsun.

- Terör ve bölücülüğü destekleyen doğuda Belediye Başkanı veya milletvekilliği ya da kamu görevi yapanların kamu sorumluluğunu ihlal nedeniyle ağırlaştırılarak yargılanmasının yolu açılsın.

- Bölücü terör suçuna istinaden idam yeniden meclise getirilsin ve bu kapsamda teröre bulaşacak ve aktif olarak dağda faaliyet içinde olanların idamla yargılanması kabul edilsin.

- Şehit aileleri için tazminat talebinde bulunun. Güneydoğudaki kamuya ait mülklerden şehit çocuklarına işlenebilir tarım arazisi olarak belli miktarlarda tahsiste bulunulsun.

BAHÇELİ BU SÖZLERİ DUYMASIN

Ahmet Yılmaz açıklamalarında Devlet Bahçeli’yi çok ağır sözlerle vuruyor:

 

“Türkler tarihte hiç olmadığı kadar kendi ana yurtlarında mağdur ve haksızlığa uğratılmaktadır. Bu utanç verici durum ne yazık ki siyasilerin eliyle yapılmaktadır. MHP genel başkanı olarak görevinizi yerine getirmediniz. İhmal ve kusurlarınız var. Gelinen noktada sorumluluğunuzu inkâr edemezsiniz. Bu hesap büyük kongrede Türk Milliyetçileri tarafından sorgulanacak ilk meseledir. Kişisel saltanatınız uğruna il il delege markajı ile uğraşacağınıza Diyarbakır teşkilatını açın gerekirse Genel Başkan sıfatıyla MHP Diyarbakır Fahri İl Başkanı da kendiniz  olun..”

Editör: TE Bilisim