Başbakan Erdoğan ekonomik kriz tartışmalarıyla ilgili olarak "Bu defa teğet geçeceğe benzemiyor. Daha güçlüyüz, yere sağlam basıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’da başgösterdiği belirtilen ekonomik krizin Türkiye’ye yansımalarına ilişkin olarak, "Biz yere çok sağlam basıyoruz. Batı’da, Avrupa’da kriz olabilir ama biz bunların hepsine hazırlıklıyız. Daha önce ’teğet geçecek’ dedim. Bu defa pek teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha iyiyiz, daha güçlüyüz. Hiç endişeniz olmasın" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Verim ekonomisini mi savunacağız, israf ekonomisini mi savunacağız. Eğer israf ekonomisiyle hareket etmezsek, verim ekonomisinin safında yer alırsak, hiç endişeniz olmasın, harcamaları da buna göre yapmaya devam et. Ama tabii ki israf herkesi tehdit eder. Aileleri de iş adamlarını da aynı şekilde devleti de. Biz bugün eğer güçlüysek, bilesiniz ki kamu harcamalarında yaptığımız tasarruflardır. Biz de öncekiler gibi buna devam etmiş olsaydık, bugün bu noktada olmazdık" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Lirası’nın değeri konusunda, "Bundan bir süre önce Türk Lirası’nın değer kazanmasından birçok çevreler rahatsız oluyordu. Şimdi değer kaybından rahatsız oluyorlar. Merak etmeyin biz şimdi onun ortasını bulacağız tekrar ve çok rahat bulacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silvan’daki terör olayıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı rapora ilişkin, "İçişleri Bakanlığımızın yaptırmış olduğu bu incelemede, onun da neticeleri geldi. Arada çok ciddi bir fark söz konusu değil. Örtüşüyor genel itibariyle, bundan dolayı İçişleri Bakanlığı’nın böyle bir açıklama yapmasına gerek görmedik" dedi. (Milliyet)


Editör: TE Bilisim