Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu İl binasında kabul ettiği Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’e samimi ve içten bir şekilde yapacağı çalışmaları anlattı.   

Ferdi TÜRK- İstanbul Times/ ÖZEL HABER 

27 Haziran 2009’da yapılan Ak Parti İstanbul 3. Olağan İl kongresinde delegelerin büyük kısmının oyunu alarak yeniden İl Başkanı seçilen Babuşçu, kongre öncesi ve sonrasında kişisel olarak hiçbir zaman küçük hesaplar peşinde koşmadığını belirtti. 

Yapılan kongre öncesi ve sonrasında AK Parti’nin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirten Babuşcu, 

Ak parti’nin üstlendiği misyon basit ve sıradan bir şey değildir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizi gelişmiş dünya ülkeleri seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışırken bizim de mahalle başkanlarımız dan  başlamak üzere İl Başkanına kadar oluşan tüm kademeler olarak elimizden gelen her türlü çalışmayı yaparak Başbakan’ı güçlendirmek adına samimi bir şekilde çalışmak zorundayız” dedi. 

KARDEŞLİK KAZANACAK DEDİM ÖYLE DE OLDU  

3. Olağan İl Kongresinde yarıştığı Metin Külünk hakkında da açıklamalar yapan Babuşçu, “Metin Külünk’ün amacı da benim amacım da Ak Parti’ye hizmet etmek olduğu için kardeşlik kazanacak dedim ve öylede oldu. Kongre ortamında Metin bey’i destekleyen bazı teşkilat mensubu kardeşlerimin sevinç tezahüratları da bana göre kongre salonunda kaldı. Ak Parti davasına gönül veren herkese bu parti de ve benim gönlümde yer var. Benim teşkilat mensuplarına kızma ve darılma lüksüm yok herkesi en kalbi duygularımla kucaklıyorum.

Bütün Teşkilat Mensubu Kardeşlerimiz ile AK Parti bayrağını daha yükseğe çıkarmak için mücadele edeceğiz.Metin Külünk benim kardeşim ve kardeşliğimizi hiçbir şeyin bozmasına izin vermem” şeklinde konuştu.  

KONGREDEKİ KONUŞMAM YANLIŞ ANLAŞILDI 

Kongre sırasında yaptığı konuşmada sözünün sık sık kesilmesine de değinen Babuşçu,

Teşkilat mensubu arkadaşlarımın coşkusu hepimizi memnun etti. AK Parti’ye böylesine heyecanlı ve çekişmeli kongreler yakışır.

Ancak konuşmamın bir bölümünde Teşkilat Mensubu arkadaşlar heyecandan olsa gerek sözlerimin bir kısmını yanlış anladı.

Cümlemi tamamladığımda herkes ne demek isteğimi çok iyi anladı zaten.O cümle ne idi “ AK Parti’yi bölmek için kapalı kapılar ardında yapılan karanlık oyunlara izin vermeyeceğiz. Bu kongreden çıksa çıksa Metin Külünk ile Aziz Babuşçu’nun kardeşlik destanı çıkar. Başka bir sonuç olamaz” şeklinde idi.

Ancak tabi kongre heyecanının verdiği stres ile bazı teşkilat mensubu arkadaşlar cümlenin başında yanlış anlaşılma sonucu tepki verdiler.” Şeklinde konuştu. 

“Birim Başkanları 2011 seçimleri için çalışma raporları hazırlayacak” 

Babuşçu Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çetiner’e yaptığı açıklamada önemli bir konuya değinerek “Ekim ayında yapacağımız seminer için birim başkanı arkadaşlarımdan hazırladıkları çalışma raporları ve 2011 seçimlerinin stratejik yol haritasını oluşturmak adına her arkadaşımdan fikirlerini içeren yararlı ve güzel bir çalışma raporu hazırlamalarını istedim” dedi. 

HEDEF REKOR OY 

29 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy kaybına değinen Babuşçu, kaybedilen oyların geri kazanılması için “ilçe ve mahalle birimlerimizin de görüşleri alınarak Binlerce belki de Onbinlerce insanın belirlediği bir yol haritası ile 2011 seçimlerinde rekor düzeyde oy almanın hesabını şimdiden yapıyoruz” dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde “her sandıkta 9 kişilik sandık görevlisi” görme isteğini yerine getirmek için bu dönem bizzat kendisi de çalışacağını belirten Babuşçu, 

Genel Başkan Ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde Ana Kademeden 3, Gençlik Kollarından 3 ve Kadın Kollarından 3 kişi olmak üzere her sandıkta Teşkilat Mensuplarından 9 kişiyi görme hayalini yerine getirmek için bu dönem bizzat kendim çalışacağım” şeklinde konuştu. 

EKSİKLERİ BELİRLEDİK 

Teşkilatın bu dönem daha özverili ve yoğun çalışacağını belirten Babuşçu, Teşkilat Mensuplarının 2011 Genel seçimleri için şimdiden hazırlıklarına başladıklarını belirtti. 

Babuşçu İstanbul’un Küçük Türkiye olduğunu belirterek, İstanbul’daki Teşkilatın çalışmasının tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyledi. İlçe çalışmaları hakkında önem verdiği ilçeler için

Babuşçu, “ İstanbul’da 39 ilçenin tamamına aynı titizlikle çalışarak, İlçe Başkanı arkadaşlarımız ile gördüğümüz eksiklikleri ve sıkıntıları gidermek adına her şeyi yapacağız. İstanbul’un tamamına hizmet etmek, her kesimden insanı kazanmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.Sizin sorduğunuz Başakişehir ilçemizde de işinin ehli iletişim bilgileri güçlü bir arkadaşımız olan ilçe başkanımız Ahmet Selim Köroğlu'nun ve ekibnin  Özellikle Altınşehir interlandında yer alan mahallerimiz ile yakından ilgilenmeleri partimizin bu bölgelerde daha önce yaşadığı ulaşım sıkıntılarını çözmüştür İlçe başkanımız ve ekibinin üstün çalışmalarını takdir ediyor ve yakından takip ediyorum dedi.

CHP SAMİMİ DEĞİL 

CHP tarihinin çok önmeli bir evresinde halka karşı samimi ve dürüst olamımıştır.Bunu 29 Mart yerel seçimlerinde de açıkça belli etti.Genel merkezlerindeki samimiyetsiz çalışmalar İstanbul İl Teşkilatına da sirayet etmiştir.Babuşçu 29 Mart seçimleri öncesi CHP’nin kendilerine çeşitli suçlamalar yaptığını belirtti. 

Babuşçu konu ile ilgili bir örnek vererek henüz beldeler varken Yenidoğan beldesinde kendi partilerine mensup olan bir kişinin yaptığı usulsüz işlerden dolayı partiden ihraç ettiklerini ancak aynı kişinin Yenidoğan beldesinin de bağlandığı ilçede CHP'nin kontejan listesinde meclis üyesi adayı olduğunu gördüklerini beyan eden Babuşçu işte CHP zihniyeti budur dedi.

Seçim çalışmaları boyunca dürüst ve samimi şekilde çalıştıklarını belirten Babuşçu, aynı hassasiyeti diğer partilerden de beklediklerini belirtti. 

Editör: TE Bilisim