MİLLETİN AYRISI GAYRISI YOK

“Bu milletin ayrısı gayrisi yoktur. Lazı, Çerkezi, Kürdü yok, bu millet bir millettir” diyen Prof. Dr. Haydar Baş, “Bu milletin derdini dert edinmeden milletin sorunlarını asla çözemeyiz” dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş “ekonomiden dış politikaya, eğitimden teröre kadar her alanda milli çözüm üreten Bağımsız Türkiye Partisi’ne olan ilgi her geçen gün artıyor” dedi. Milli Ekonomi Modeli’nin sosyal devlet projelerine dikkat çeken Prof. Dr. Baş BTP iktidarında tüm vatandaşların geçiminin devletin garantisi altında olacağını söyledi. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, toplumun tamamını kucaklayan, 7’den 77’ye her kesiminin sorunlarına çözümler üreten tek partinin Bağımsız Türkiye Partisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Devlet vatandaşın geçimine garantördür

Türkiye’de sayıları 8,5 milyonu bulan engelli ve kimsesiz vatandaşların geçiminin iktidarları döneminde devlet garantisi altında olacağını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli’nin sosyal devlet projelerine şöyle dikkat çekti: “Türkiye’de dul, yetimler ve engelliler için sağlıkta eğitimde mutlak suretle devletin yapmaya mükellef olduğu hizmetler vardır. Okuması gerekiyorsa hangi şart altında olursa olsun mutlaka okutulacaktır. Bu engelliler için böyle olduğu gibi yetimler, kimsesizler için de böyledir. Devlet bu vatandaşlarımızın her halükarda garantörüdür.”

Atatürk’ün izlediği yoldan yürünmeli

Bu milleti oluşturan tüm unsurların kardeş olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: Şimdi Lazının, Kürdünün, Çerkezinin, Boşnağının, Süryanisinin derdi bizim derdimiz olmadan bu milletin derdini asla çözemeyiz. Merhum Mustafa Kemal Atatürk bu anlayıştan yola çıkarak 7’den 70’e bu milletin tamamına çözüm getirmiştir. Eğer bu millete hizmet edeceksek aynı yolu izleyerek aynı esasları hayata geçirmemiz şarttır ve de zaruridir.”

BTP’ye ilgi artıyor

Prof. Dr. Haydar Baş, “Ekonomiden dış politikaya, eğitimden teröre kadar her alanda milli çözüm üreten BTP’ye olan ilginin her geçen gün artıyor” dedi. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Partilerimiz insanımızın ihtiyaçlarını maalesef büyük ölçüde gideremedi. Hangi sebepten olursa olsun milletin tarıma ihtiyacı oldu, tarımı ayağa kaldıramadı. Hayvancılığa ihtiyacı oldu, hayvancılığı ayağa kaldıramadı. Sanayiye ihtiyacı oldu, sanayiye ihtiyacı oldu, sanayisini ikmal edemedi. Ticarete ihtiyacı oldu, ticari şartlarını iktidarlar yerine getirmedi. Hatta sosyal olaylarda birliğe beraberliğe milletin ihtiyacı oldu, maalesef bunu da temin edemediler. Nereye bakarsanız bir başıboşluk, bir bozgun dönemi başlamıştır. Onun için de arif olan bir milletin bireyleri haklı olarak Bağımsız Türkiye Partisi’ne bir yöneliş yaptı. O bakımdan tekrar Bağımsız Türkiye Partisi’ne gönül veren vatandaşlarımızı kutluyorum. Bağımsız Türkiye Partisi milletin ihtiyaçlarını mutlak suretle karşılayacak. Tarımından hayvancılığına, hayvancılığından madenciliğine, sanayisine, ticaretine, eğitimine iç politikasına ve dış politikasına yani hatırınıza ne geliyorsa hepsine Bağımsız Türkiye Partisi çözüm sunacaktır.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim