Beykoz Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde birey ve toplum yaşamını tehdit eden suç olgusunu oluşturan nedenler, suçlulara karşı toplumsal yaptırım ve yaklaşımların neler olması gerektiği konuları ele alındı.

Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç Dr. Cengiz Karagözoğlu’nun bilgisayar sunumu eşliğinde verdiği seminerde herkesin yaşamı boyunca küçük de olsa bir suç işlediği ya da suç işleme potansiyeli taşıdığına dikkat çekildi ve suçluları toplumdan dışlamanın daha büyük sorunları beraberinde getirebileceği vurgulandı. Suçu işleyenlerin kendi vicdanlarında olduğu kadar toplum vicdanından da soyutlandığını belirten Karagözoğlu, çeşitli sosyal projelerle suçluların topluma kazandırılabileceğini ifade etti.

Beykoz Emniyet Asayiş Büro Amiri Halil Bayar da konuşmasında suç ve suçun önlenmesinde eğitimin çok önemli olduğunu ifade ederek, olayları emniyet teşkilatına yansımadan önlemeyi hedeflediklerini belirtti.

İlçedeki tüm sivil toplum kuruluşları, dernekler ve gençlik temsilcilerinin katılımını hedefleyen “Suç ve Suçluluğu Önleme Projesi” önümüzdeki günlerde uyuşturucu ve gençleri bekleyen tehlikeler konusundaki seminerlerle devam edecek.
Editör: TE Bilisim