Sokak iftarlarının, nimet sofralarının, bereket sofralarının, dostlar sofralarında, sevgi barış sofralarında bölüşmenin paylaşmanın kucaklaşmanın bereketin, birlik beraberliğin öne çıkması gerektiğini söyleyen Özbakır, iftar sofralarının AKP nin parti olarak düzenlediği ifar mı yoksa belediyenin mi iftarlar tam olarak anlaşılmadığını ve iftar sofralarının şov yapma yeri olmadığını söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi:Çağla Pekgüleç

‘’MUHTARLARI KUTLUYORUM’’

 Başakşehir’in  Altınşehir, Şahintepe, Kayabaşı, Güvercintepe, Başakşehir, Başak, Ziya Gökalp,  Bahçeşehir 1. Kısım, Bahçeşehir 2. Kısım Mahalleleri ve Şamlar Köyü’nden oluştuğunu ve 9 mahallesine 1 köyüne hizmet eden onurlu namuslu muhtarları  kutladığını dile getiren meclis üyesi Özbakır, ‘’Muhtarlarımız Kamu görevi yapmakta olup vatandaşın ilk önce ulaştığı sıkıntısını derdini ilk paylaştığı birimlerdir,belediye olarak muhtarlıklarımızın yaşaması hizmetlerini devam ettirmeleri için sahip çıkmamız gerekmektedir., belediye olarak muhtarlıklarımıza kırtasiye  malzemesi yardımı ve personel desteği sunulmasını önemsiyoruz.,9 muhtarımıza yapılan desteğin Güvercintepe Mahallesi muhtarımız sayın İbrahim DİNÇ’ e yapılmaması ayrımcılık yapılmasını doğru bulmuyoruz, en kısa zamanda Güvercintepe muhtarımıza uygulanan bu dışlamanın  bu etik olmayan uygulamanın son bulmasını talep ediyoruz’’şeklinde konuştu. 

‘’UYUŞTURUCU ÖLÜMLERİNE HER GÜN BİR YENİSİ EKLENİYOR’’

  Kullanımı hızla yaygınlaşan uyuşturucu maddesi bonzai, gençleri zehirlemeye devam ettiğini kaydeden Özbakır, ‘’Bonzainin ölüme götürdüğü gençlere neredeyse her gün bir yenisi ekleniyor. İlçemiz de son olarak askerden hava değişimi için izne gelen 20 yaşındaki Volkan Şenyurt bonzaiden hayatını kaybetti. İlçemizde bonzai sebebiyle ölenlerin sayısı 3’e yükselmiş oldu, bu konuda gereken hassasiyeti elimizden gelen her türlü çalışmayı fedakârlığı özveriyi yapıp gençlerimizin hayatını kararmasına engel olmalıyız. Hep beraber omuz omuza verip gerekli mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz’’dedi.

‘’BASIN PSİKOLOJİK BASKIYLA SUSTULMAK İSTENİYOR’’

24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı olarak kutlandığını söyleyen Özbakır şunları söyledi:

‘’Başakşehir Belediye Meclisi oturumları ilçemizde faaliyet gösteren bazı yerel basın organları tarafından dikkatle, hassasiyetle ve disiplin içinde takip edilmektedir. Güç koşullar altında, kamuoyunu bilgilendirme, gerçekleri topluma aksettirme ve kitlelere doğru haber kaynağı iletme görevini fedakârca uygulamaya çalışan basın emekçileri, meclis başkanlığı tarafından kendilerine dayatılan ve hiçbir yasal dayanağı bulunmayan keyfi ambargolarla, önyargılı yasaklarla, psikolojik şiddet, baskı ve kuşatmalarla sindirilmek, verimsizleştirilmek ve pasifsize edilmek istenmektedir. Yerel yayın ve neşriyatları meclis salonuna sokmamakla, onca zahmeti sırtlanıp gazeteleri ellerinde getiren basın emekçisi arkadaşlarımıza binanın giriş bölümünden itibaren olur olmaz sınırlar koymakla, fotoğraf çekme serbestliklerine bariyerler yaratmakla, kenara çekil, sınırı geçme gibi ilkel talimatlarla kaba ve özensiz davranmakla, nereden  geldiği belli olmayan siyasi talimatlarla kural yaratmakla hiçbir yere varılamayacağı nettir. Bizler her zaman basının yanında yer alacağız’’

Editör: TE Bilisim