CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Taraf gazetesinde yayımlanan irtica eylem planı belgesiyle ilgili 3 gün sonra konuşmuştu. CHP lideri gelişmeleri değerlendirdiğini ve erkenden konuşanların bugün boşlukta kaldıklarını söyledi. 

Gazeteciler Baykal'a Başbuğ'u istifaya davet edip etmediğini de sordular.  "bir enfeksiyon vaziyeti varsa bu enfeksiyonun sorumluluğu da elbette değerlendirilmelidir. Gereği yapılmalıdır, ama söylediğiniz gibi kaba bir bağlantı ve değerlendirme benim ağzımdan yapılmamıştır" dedi.
 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Baykal, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taraf gazetesinde yer alan belgeyle ilgili idari ve hukuki soruşturmaya ilişkin soruları yanıtlayan Baykal, idari ve hukuki soruşturmanın birbirinden farklı olduğunu, hukuki soruşturmanın altında belgenin gerçek olduğu varsayımının bulunduğunu belirtti.

BELGE GERÇEK Mİ?

Baykal, "Bence ilk aydınlığa kavuşturulması gereken konu, bu belgenin geçerli, itibar edilebilir bir belge olup olmadığıdır" dedi.

Konuya ilişkin resmi faaliyet sürdüren mercilerin elinde belgenin fotokopisinin olduğunun anlaşıldığını ifade eden Baykal, olayın netleşmesi için orijinal belgenin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Baykal, poliste belgenin orijinalinin olduğunun söylendiğini ifade ederek, eğer böyle ise bu belgenin bir an önce adli sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE DARBEYE ŞERBETLENDİ

Gerçeğin ortaya çıkarılmasının devlet organları arasında tartışma yaratılmaması için son derece gerekli olduğunu vurgulayan Baykal, "Yarın bu belge sahte çıkarsa, bu açılan dava ne olacak? Kime şikayet edeceğimizi bilmemiz lazım" dedi.

Türkiye'de tüm kesimlerin sorunların darbeyle çözülemeyeceğini artık gördüğünü belirten Baykal, "Türkiye darbeye karşı şerbetlendi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki darbe sorunlara çözüm değildir. Türkiye darbeye karşı şerbetlendi de belgeye karşı şerbetlenmedi. Bir belge ile darbeyle elde edilebileceklerden çok daha ileri sonuçlar elde ediliyor. Bir belge koyuyorsunuz ortaya 70 milyon yönlendiriliyor. Belge doğru mu, değil mi? Bunlar kaybolup gidiyor. Bir belge, aklı, vicdanı, sağduyuyu yönlendiriyor. Türkiye buna şerbetli değil. Herkes belgenin etkisi altına sokuluyor. Türkiye'de buna karşı bir duyarlılık geliştirme ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim