Salona giremeyen vatandaşların dışarıya verilen canlı yayından izledikleri toplantıda, Şahintepe’nin anlatıldığı kısa film gösteriminin ardından gelen Mevlüt Uysal, alkışlar arasında ve binlerce vatandaşın arasından zorlukla ilerleyerek girdiği salonda coşkuyla karşılandı.
Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Köroğlu ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Toplantıda yaptığı konuşmada Mevlüt Uysal,Şahintepe’nin yıllardır birikmiş sorunlarını çok iyi bildiğini ve çözmek için büyük gayretler sarf edildiğini ifade etti. 
Zihni Küçük İlköğretim Okulu’nun yıkılarak her tür imkanlara sahip yeni bir okul yaptırdıklarını ve eğiteme açtıklarını,yolların tozdan ve çamurdan kurtarmak için 25-26bin ton asfalt kullandıklarını, 65-66 bin metrekare -yaklaşık 8-10 kilometre yolun- sathi kaplamasının yapıldığın, Şahintepe’den 2 bin 586 vatandaşın genel sağlık taramalarından geçirildiğini, 844 çocuğunu sünnet ettirildiğini, 66 çiftin evliliklerini yasal hale getirildiğini, göğüs kanserinde erken teşhisi kolaylaştıran taramalarda 184 kadının göğüs taramasının yapıldığını, erken teşhisle bir kadında tespit edildiğini ve tedavisine başlandığı gibi bilgilerin veren Uysal: “Herkesin beklediği esas konu var. O da ifraz” diyerek konuşmasına devam etti.
 
 “Yeni kurulmuş bir belediye olarak bugün buraya sizlere geçen süre içinde neler yaptığımızı anlatmak, sorularınıza cevap vermek için buradayım.  Biz şimdiye kadar size hiç yalan söylemedik. Seçim döneminde yapacaklarımızı,  yapamayacaklarımızı açık bir dille ifade ettik. Şahintepe’nin en büyük sorunlarından biri olan ifraz, yani tek parselin ortağı olan binlerce hissedarın hisselerinin müstakil hale getirilmesinin tek şartı olan bölüşme çalışmalarımızı geçen Haziran Ayı’nda başlattık ve 30 yıldır süre gelen bu sıkıntıya çözüm bulmaya çalıştık ve Ocak Ayı itibariyle de bitirilmesini planladık. Ancak işin içine girdiğimizde düşündüğümüzden de çok büyük sorunlarla karşılaştık. Örneğin Şahintepe’de 1371 nolu parsel var 1691 dönüm ve 6 bin 100 hissedarı var. Bu 6 bin 100 hissedarın ellerindeki hisseli tapuları topluyorsunuz ortaya 1800 dönüm gibi bir miktar çıkıyor. Ortada olmayan 200 dönüm arsa var yanı 200 dönüme yakın sahte tapu var. Bu durum bizim planlamamızı biraz sekteye uğratsa da çalışmalarımızı tamamladık, İnşallah Temmuz,Ağustos Ayı’nda Büyükşehir Belediyesi’ne onay için sunmuş olacağız.
 
Hepimiz biliriz babadan çocuklarına miras kalan bir tarlanın, bir arsanın bölüşümü bile çok kolay olmuyor. Kardeşler arasında anlaşmazlık çıkabiliyor ve bölüşüm mahkemelere taşınıyor sonunda babadan kalma arsa telef olup gidiyor. Biz burada buna izin vermeyeceğiz, ifraz çalışmalarının tamamlanmasının ardından sizler de en azından ada bazında müstakil tapularınıza kavuşacaksınız. Artık elinizdeki tapu 6 bin 100 ortaklı bir tapu değil 20 bilemeden 30 ortaklı bir tapu olacak.Sizler de bu arsalarınıza evlerinizi yapabileceksiniz” diye konuştu.
 
Şimdiye kadar geçici olarak yapılan alt yapı çalışmalarının bir tek amacının Şahintepe sokaklarının tozdan ve çamurdan kurtarmak olduğunu bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte imar planı doğrultusunda esas olan atık su, yağmur suyu kanallarının, içme suyu hatlarının, yolların asfaltlanmasının yeniden yapılacağını ifade ederek:
”Başakşehir İlçe sınırları oluşturulurken Şahintepe, Altınşehir, Güvercintepe, Ziya Gökalp gibi mahallelerin Bahçeşehir, Başakşehir gibi mahallelerin bulunduğu sınırlar içine alınmasının bir tek nedeni vardı o da bu mahallelerimizin şartlarını Bahçeşehir, Başakşehir Mahallelerimizdeki seviyeye çıkarılmasıdır. Başbakanımız diyor ki ‘halk seni Başakşehir’e Belediye Başkanı olarak seçti senin de görevin bu mahalleleri Bahçeşehir, Başakşehir seviyesine çıkartmak. Bu senin boynunun borcu diyor” dedi.
 
Vatandaşlara mikrofonlar verildi ve vatandaşlar da soru ve sorunlarını Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ a sordular. Her soruya cevap veren Uysal, zaman zaman kalabalığın gürültüsünden soruları duymakta güçlük çekti. Vatandaşlardan biri: “Yıllardır buraya seçim dönemleri hariç hiçbir belediye başkanını gelmedi. Sayın Başkanımızın bugün buraya bizim sorularımıza cevap vermek için gelmesi bile bir hizmettir. Bunun için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Toplantıdan önce vatandaşlar, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın “Bu form ile dile getirdiğiniz, ilettiğiniz her tür istek, talep veya şikayet bizzat tarafımdan okunacak ve değerlendirilecektir” yazılı formları doldurarak isteklerini dile getirdiler.
 
Toplantıda vatandaşlar ağırlık olarak ifraz sorununun ne zaman çözümleneceği konusunda sorular yönelttiler, Pazar yeri, sağlık ocağı, lise gibi birçok taleplerini dile getirdiler.
 
Şahintepeliler, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın Şahintepe’nin sorunlarını konuşmak ve yapılanları anlatmak için mahallelerine gelmesinden memnun olarak salondan ayrıldılar.
Editör: TE Bilisim