Kadıköy İçerenköy'de bir binanın ruhsata aykırı yapılmasına izin verdiği gerekçesiyle Belediye Başkanı Selami Öztürk ile yardımcısı Zekai Dede ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan hakkında görevi kötüye kullanma suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Habertürk gazetesinden Lale Bildirici'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği tutanakların ardından açılan soruşturmayla ilgili savcılık tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, delil olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 18 Mart 2006 yılında tutulan Arazi Çalışma Tespit Formu ile binanın ruhsata aykırı yapılması konusunda düzenlenen 24 Ocak 2008 tarihli tutanak yer aldı.

Kadıköy Belediye Başkanlığı'nca gerekli denetimlerin zamanında yaptırılmadığı, aynı zamanda Kadıköy Belediye Encümeni'nin 26 Nisan 2007 tarih ve 3318 Sayılı yıkım kararının uygulanmadığı ileri sürüldü. Başkan Öztürk'ün belediyenin amiri sıfatıyla ilgili birimlerin çalışmalarını denetleme görevini ihmal ettiği iddia edildi.

Editör: TE Bilisim