CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Son 10 gündür yaşanan istifalar, ayrılıklar ve görevden almalar belediyeyi adeta çalışamaz hale getirdi. 

Star gazetesinden Şenol Bayraktar'ın haberine göre, CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Genç ile CHP İlçe Teşkilatı arasında yaşanan ve Genç'in son ilçe kongresine katılmayarak gün yüzüne çıkan gerginliğin ardından bu kez de belediye içinde kaos yaşanmaya başladı.

İSTİFALAR ÜST ÜSTE GELDİ

Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç önce Danışmanı Hamza Gökçek'i görevden aldı. Fen İşleri ve İmar'dan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kavuk'un yetkisini de tırpanlayan Genç, İmar Müdürlüğü'nü kendine bağladı. Bir süre sonra da Kavuk'un sağlık sorunları bahane edilerek istifası istendi. Kavuk istifa talebini kabul etmedi ancak süresiz izne çıktı. kavuk'un izninin ne zaman biteceği, belediyeye dönüp dönmeyeceği ise halen belirsizliğini koruyor.

ÖZEL KALEM'DE 2. DEĞİŞİKLİK

Belediyede, Teknik Başkan Yardımcısı Metin Kavuk belirsizliği sürerken bu kez de Mali İşler'den sorumlu Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Aydın, Belediye Başkanı Şükrü Genç'e istifasını sundu. Öte yandan tüm bu gelişmeler yaşanırken Özel Kalem Müdürü Betül Tunç da görevden alındı. Betül Tunç'un niçin görevden alındığı konusunda ise bir açıklama yapılmadı. Betül Tunç'tan önceki Özel Kalem Müdürü Firdevs Mercan da istifaya zorlandı. Şu an belediyede, Özel Kalem Müdürlüğü makamı boş.

DANIŞMANI DA İSTİFASINI VERDİ

Belediye Başkanı Genç'in en etkili danışmanı olan eski milletvekili Hilmi Develi de istifa edenler kervanına katıldı. Başkan Şükrü Genç'in siyasi işlerden sorumlu danışmanı Develi, Denizli eski milletvekiliydi ve iş dünyasının da yajkından tanıdığı bir isimdi.

Editör: TE Bilisim