Erdoğan hain kalkışmada şehit olan sivil insanların yaptığı fedakârlığı çok iyi biliyor

Bazı kesimlerin Erdoğan şehitler arasında ayrım yapıyor çıkışlarına Erdoğan 15 Temmuz’da görevleri olmamasına rağmen ellerinde silahları olmamasına rağmen ülkenin bölünmez bütünlüğü için inisiyatif alıp sokağa inen darbeciler ile mücadele ederken şehit olan ile görevi bu ülkeyi korumak olan asker ve polisin şehadeti arasında fark görmüyoruz ama resmi görevi olmadığı halde vatanın selametini tehlikede görüp mücadele ederken şehit olanların aldığı inisiyatifin daha önemli olduğunu vurgulamamızı karı çıkanlar bizim şehitlerimizi sahipsiz bırakmamızı isteyenlerdir dediği biliniyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

2 Sene sonra 15 Temmuz şehitler köprüsünde muhteşem görüntü

15 Temmuz 2016’da hain Fetötcülerin kalkıştığı darbe girişiminin ilk görüntüleri o zaman adı Boğaziçi Köprüsü olan mekanda televizyon ekranlarına yansımıştı. Dönemin Başbakanı olan Bin Ali Yıldırım’ın Ordu içinde emir komuta zinciri dışında küçük bir azınlığın giriştiği bir kalkışma ile karşı karşı karşıyayız açıklamasında sonra halk cuntacıların kapattığı Boğaziçi Köprüsüne akın etti.

Darbenin şehit ettiği isimler içinde 16 yaşındaki Oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile beraber şehadet şerbeti içen babası Erol Olçok başta olmak 34 kişi darbecilerin hain kurşunlarına Boğaziçi Köprüsünde hedef oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’da yapılan törenlerden sonra 15 Temmuz saat 21.00 da Boğaziçi köprüsünde yapılan anma etkinliklerine katıldı. Erdoğan bütün şehitler ve yakınları benim kardeşimdir. Onlara yapılanı kendime yapılmış sayarım diyerek şehitlere ne kadar önem verdiğini beyan etmiş oldu.

Zeytinburnu Ak Parti teşkilatı çok kalabalık bir ekip ile törene katıldı

Ellerinde bayrak köprüye gelene kadar şehitler ölmez vatan bölünmez. Zeytinburnu burada hainler nerede şeklinde slogan atan kalabalık grup tören sonuna kadar alanda kalarak şehitlere karşı saygısını ortaya koymuş oldu.

Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Abdulselami Delibalta gazetemize şunları söyledi ”Biz Zeytinburnu ilçe teşkilatı olarak Zeytinburnu 15 Temmuz meydanında hain darbe teşebbüsünü lanetleme ve şehitlerimizi anma programı yapmak için hazırlıklarımızı yapmıştık. İl Başkanlığımızda aldığımız talimat ile bütün ilçelerde olduğu gibi güçlü bir şekilde 15 Temmuz şehitler köprüsünde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programa katılım için ilçe bazında yapacağımız etkinliğimizi iptal ettik. İlçe sokaklarında araçlarla yaptığımız duyurular ile binlerce Zeytinburnu’lu vatandaşı araçlarla tören alanına taşıdık. Her zaman yanımıza olan halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim