Kaset ve yolsuzluk dosyası olma ihtimali olan başkanlar yerlerini koruyamayabilir 

İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
'nın edindiği bilgilere göre 17 Aralık Operasyonu ile bazı İstanbul İlçe Belediye başkanları ile alakalı da istenmeyen görüntü ve diğer olumsuz çalışmaların yapılmış olabileceğini sık eleyip ince dokuyan başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul 'da seçimi tehlikeye atmamak için kurmayları ile bütün alternatifleri değerlendirerek 39 ilçeye belediye başkan adayınıbelirlemeye çalıştığı ifade ediliyor.

İstanbul Times Haber Merkezi/ Özel Haber 

3 Ocak Cuma günü ile 5 Ocak Pazar günü arasında açıklanması beklenen Ak Parti İstanbul İlçe belediye başkanları ile teşkilatlaınn dikkatinin seçime odaklanması sağlanacak.  Faiz Lobisi odaklı Kirli operasyona halk arafından itibar edilmeyeceği yavaş yavaş belli oluyor.

Başbakan'ın Milli İstibarat Teşkilatına (MİT) bu olaylar ile alakalı halkı tatmin edecek bilgi ve belgelerin ortaya çıkarılması talimatı verdiği ve 30 Mart 2014 tarihinden önce halkı Rüşvet iddiaları ve son olaylar hakkında bilgi sahibi yapacağı da konuşulanlar arasında.

Kim gidecek kim kalacak ?

İstanbul'un 39 ilçesinde 13 tanesinin beleidye başkanı CHP'ye 26 tanesi de Ak Parti'ye ait bulunuyor.  CHP İBB adayı Mustafa Sarıgül 13 ilçe belediye başkanlığımızı en az  22'ye çıkararak İBB yi de alacağız diyor.

Ak Parti'nin Üsküdar Belediye başkanı Mutsfa Kara,Eyüp İsmail Kavuncu ve Gazi
 Osmanpaşa Dr.Erhan Erol bu dönem aday olmayacaklarını açıklamışlardı. Başbakan Erdoğan'ın da bu dönem 5/6 ilçe belediye başkanı ile yola  devam etmek istemeyeceği de ifade edliyor.  Bunların dışında genel olarak mevcut ilçe belediye başkanları ile 30 Mart 2014 seçimlerine gireceği ifade ediliyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


 

Editör: TE Bilisim