Başbakan,Erdoğan,dan Simav'lılara teşekkür Kılıçdaroğluna gönderme
12 Haziran seçimleri ile cezaevinde milletvekili seçilen Haberal ve Balbay krizi devam ediyor.

Başbakan Erdoğan karar yargın derken CHP’genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yasal düzenleme ile yargı mensuplarının önü meclis tarafından açılabilir görüşünü savunurken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın yapılacak Meclis başkanlığı seçimi öncesinde siyasetin tansiyonu yeniden yükseltti.

Boykotçu vekillerin 'Bizsiz Meclis'i çalıştıramaz" düşüncesinin yasal hiçbir dayanağı olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bakın göreceksiniz. Arkadaşlarımız yemin etmeden Meclis'e girmeyiz dediler. Ama tükürdüklerini yalayacaklar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kütahya Simav'da yaşanan depremin ardından ilk kez deprem bölgesine gitti. Seçim döneminde kente gelemediği için vatandaşlardan özür dileyen Başbakan Erdoğan, Simavlı' lara konut müjdesi verdi.
Simavlı'ların il olmak istiyoruz sloganlarına da yanıt veren Başbakan Erdoğan, "Ben Kılıçdaroğlu değilim. Mesele il yapmakdeğil, modern şehircilik anlayışını uygulamak" dedi.

Başbakan Recep Erdoğan, deprem felaketiyle sarsılan ve halen yaraları sarılamayan Kütahya'nın Simav ilçesinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasının önemli satırbaşları şöyle:

ÖZÜR DİLEDİ

Süratle bu deprem faciasının yaralarını üzerimizden atma imkanı bulduk. Seçim öncesi buraya gelecektim ancak dolu afeti oldu. Valimiz, gelmemizin uygun olmadığını söyledi. O zaman seçimden sonra ilk fırsatta bunu gidereceğiz dedik. Simavlılara, şimdiye kadar ortaya koydukları metanetleri sebebiyle çok teşekkür ediyorum.
SİMAV'A OKUL MÜJDESİ

Şunları peşinen söylemek durumundayım. İlk hedefimiz okullarımızın süratle yapımıdır. Gerek ilk öğretim gerek lise ve meslek liseleri. Meslek liselerini ikiye çıkaracağız. İmam hatip okulumuzu yapacağız. Güçlendirme olayına karşı olduğum için kesin talimatını verdim. Güçlendirme değil sıfırdan yeni okullar yapacağız.

TOKİ CAMİ YAPACAK

Bunun yanında Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıf eserlerini süratle restorasyonunu yapacak, TOKİ olarak da camilerimizi sıfır olarak yapacağız. Bütün bu adımlarla beraber Simav'ın en önemli çekici yanı kaplıcaları. Belediye ve TOKİ'yi görüştürerek ne gibi adımlar atabiliriz, araştırıyoruz. Bu adımları atacağız.
KONUT MÜJDESİ

Yaşadığımız bu deprem felaketlerinde Erzurum ve Erzincan da olduğu gibi biz yıllara sari değil, aylarla tarih belirlemişizdir. Yapıp sahiplerine teslim etmişizdir. Eğer biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiysek bu işleri uzun yıllara bırakamayız. Ama geçmişte bu böyle oldu. Temel attılar, öyle kaldı. Temel attılar, adına afet konutları dediler. Gerçektende konutlar afet gibi çıktı. Biz bunları yaşamak ve yaşatmak istemiyoruz. Bu bakımdan da TOKİ idaresindeki arkadaşlarıma onu söylüyorum. Hassas olacağız, işi aceleye getirip kalitede den de taviz vermeyeceğiz.
GÜVENLİ KONUT SÖZÜ

Bu bölge deprem bölgesi. Depremle mücadele edilmez diye bir şey yok. Teknolojinin gereği neyse o yapılmalı. Zemin etüdlerini yapacağız, balçığın içine yapmayacağız. Bu adımı da bu şekilde atıyoruz. Bu konudaki TOKİ'deki başkan kardeşim ve teknik elemanlara güveniyorum. Yüklenici firmaların da ciddi kontrol altında olduğunu sizlerin bilmesini istiyorum. Zaten buralarda devasa yüksek binalar yapacak değiliz. Bunlar zemin artı 3, zemin artı 4. Yüksek binalar yapacağız.
BEN KILIÇDAROĞLU DEĞİLİM

Ben Kılıçdaroğlu değilim. Simav bir ilçe. Bir ilde yapılması gerekirken neyse onun burada yapılmasıdır aslolan. Çorum Sungurlu'dan geçiyor il yaptım oldu diyor. Bu ülkede nereleri il yapmadılar. Bir geçin o illerden felaket. Mesele tabela değil, oraya verilmesi gereken hizmet. Yoksa Türkiye'de şu anda bin tane il olması lazım. Mesele iliyle ilçesiyle modern şehircilik anlayışını uygulamak. Şimdi yeni yapılacak bin konutluk projeyle Simav gerçekten büyük bir değişim yaşayacak.
BOYKOTÇULAR TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAYACAKLAR

Burası bir hukuk devleti. Yargı böyle bir karara evet demedi. O zaman yapmanız gereken şey gelip o yemini yapacaksınız. Hukuk nasıl çalışıyorsa öyle çalışacak. Gelmemeleri Meclis'in çalışmasını engellemez dedim. Ama bunların akıl hocaları da yanlış. Biz olmadık mı çalışmaz diyor. Yahu çalışır arkadaş. Gelmezseniz de çalışır. Bu Anayasa böyle yapılmış. İktidara böyle bir gücü vermiş. Onlar gelmezse bile sen komisyonları da kurarsın, divanı da oluşturursun çalışmaya devam edersin. Biz çoğunluğun azınlığa karşı tahakkümüne karşıyız. Kusura bakmayın ama azınlığın çoğunluğa tahakkümüne de evet diyemeyiz. O zaman bize oy verenler sen hakkını savunamıyorsun, bizimkini nasıl savunursun der. Bakın ne dediler. Arkadaşlarımız yemin etmedikçe biz 4 yıl da olsa yemin etmeyeceğiz dediler. Bu tükürdüklerini yalayacaklar, bunu göreceksiniz. Konu yargıda olduğu için bir şey diyemem, ama göreceksiniz. Çünkü bunların kılavuzları yanlış.

BİZİ SOSYALİSTELERE ŞİKAYET EDİYOR

Yarın seçim var. Yapacağız. Gelip bizi Yunanistan'da Sosyalist Enternasyonel'e şikayet etmekle bir yere varılmaz. Buraya gel buraya, milletine gel. Türk milletinden oy alacaksın, gidip Sosyalist Enternasyonel'e şikayet edeceksin. Böyle şey olmaz"
Editör: TE Bilisim