Ak Parti İstanbul İl Başkanı  Dr. Selim Temurci’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimi temalı İl Danışma Meclisine, MYK ve Kurucular Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları, Bakanlar, İstanbul milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ile teşkilatın her kademesinden çok sayıda partili katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu 

Divan Başkanlığını İl Seçim İşleri Başkanı Yusuf Ulutaş’ın yaptığı toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “22 Mayıs Büyük Kongremizden sonra Genel Başkanımızla ilk programı İstanbul olarak Yenikapı’da Fetih Mitinginde gerçekleştirip kendisine hoşgeldiniz demiştik. Geçen 5 ay içerisinde yaşadıklarımız bir ömre bedeldi. Bugün de bizim için çok anlamlı. Genel Başkanımızın İstanbul’da katılmış olduğu ilk Danışma Meclisi buluşmasında İstanbul teşkilatlarımızı kendileriyle buluşturmuş olduk. Yoğun programları içinde bizlere zaman ayırdılar, bizleri mutlu ettiler. Saygıdeğer Genel Başkanımıza, başbakanımıza AK Parti İstanbul teşkilatları olarak şükranlarımı arz ediyorum, hoş geldiniz diyorum” dedi.

“15 TEMMUZ GECESİ 100 YILLIK MAKUS TALİHİMİZİ YENDİK”

İl Başkanımız konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz’da Türkiye’ye karşı alçakça bir darbe-işgal girişimi yapıldı. O uzun gecede 100 yıllık makus talihimizi yendik. Şimdiye kadar hep onlar kazanmıştı, kazandıklarında bizim çocuklar başardı diyorlardı. Hamdolsun, bu sefer onların çocukları, işbirlikçi alçaklar kaybetti, biz kazandık, millet kazandı ve işbirlikçi darbeler tarihini hep birlikte kapattık. Türkiye’yi sonsuza kadar bağımlı yapmak isteyenlere; Hep bir ağızdan hayır dedik. Hançeremizi yırtarak söylediğimiz bu hayır, Sadece Türkiye’nin değil, Mazlum coğrafyamızın, Mazlum ve mahzun insanların istikbalini değiştirecek bir hayırdır… Türkiye Cumhuriyeti’nde bugüne kadar yapılmış en hayırlı iştir. 15 Temmuz, düşmanlarımız ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kanımızla yazdığımız bir zaferdir. 246 kardeşimiz şehadet şerbeti içmiş, 2 bin 194 kardeşimiz gazi olmuştur. Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum, Gazilerimize minnetle teşekkür ediyor, şifalar diliyorum. Allah onlardan ve onlar gibi meydana atılan herkesten razı olsun.”

“BAŞKANLIĞA EVET İMZA KAMPANYASI”

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi ile ilgili olarak görüşlerini aktaran AK Parti İstanbul İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, “Evet, ‘yeni şeyler söylemek lazım’ dedik. Her darbe sonrası darbeciler kendi anayasalarını yazmışlardı. İttihatçı, milletin değerleriyle mücadele eden bu darbeci anlayış 1876’da da, 1960’da da, 1980’de de aynı uygulamayı yapmıştı. Önce darbe, sonra anayasa yapmışlardı. Artık milletimizin darbecilerin yazdığı anayasa geleneğinden kurtulması lazım. Zafer kazanan bu millet, kendi anayasasını sonuna kadar hak ediyor. Bizler bu hakkın İstanbul’da en büyük savunucuları olacağız inşallah. Çünkü mevcut sistem, vatandaşın gerisindedir, ülkenin gerisindedir, zamanın gerisindedir. 15 yıldır hesaplaşmakta olduğumuz bütün vesayetler, Bu arızalı sistemin ürünüdür. Devrim çapında büyük işler yaptığımız ülkemizde, Yenikapı Ruhunun ve Dirilişin sürekliliği, Anayasamızı ve sistemimizi yenilemekten geçmektedir. Cumhurbaşkanımızı halk seçti. Halka karşı sorumluluğu var. Papyon takıp salon toplantılarında boy göstermesini kimse beklemesin. Koşuyor, terliyor, komuta ediyor. Gücünü sandıktan, milletten, hür irademizden alıyor. O bizim başkanımızdır. Oylamak istediğimiz, olanın ta kendisidir. Tam da bu noktada; Bu sürece katkı sağlamak, İstanbul’dan bu kutlu yürüyüşe başlayan kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a vefamızı göstermek ve milletimizin hissiyatına tercüman olmak amacıyla, ‘Başkanlığa Evet İmza Kampanyası’nı bugün burada başlatıyoruz. “Milyonların İmzası, Türkiye’nin Sevdası” diyoruz. İstanbul teşkilatı olarak bu kampanyayı Genel Başkanımıza bir hediye olarak sunuyoruz. İstanbul’un, teşkilatımızın, bütün ilçelerimizin topyekûn büyük bir coşkuyla bu kampanyaya destek vereceğine olan inancımız tamdır. Anayasamızın yenilenmesi ve başkanlık sistemi artık bir zarurettir. Böyle gelmiş böyle gidecek, diyemeyiz. Zira Cumhurbaşkanımız bu partiyi kurarken, “Bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi. Kefenini giyerek, büyük bir mücadeleye, büyük başarılara imza attı. Başkanlık sistemi üzerine bina edilmiş yeni bir Anayasa, bu mücadele ve başarının taçlandırılmasıdır. Allah’ın izniyle AK Parti İstanbul Teşkilatları olarak bu süreçte yapabileceğimizin en iyisini yapma gayreti içinde olacağız” şeklinde konuştu.

İl Başkanımızın ardından kürsüye gelen İl Mali İşler Başkanımız Cihan Öztunç da, 22 Mayıs – 30 Ekim arasında İl Başkanlığımızın yaptığı çalışmalarla ilgili faaliyet raporunu danışma meclisine aktardı.

HAİNLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım,  Diyarbakır'daki terör saldırısına değinerek başladığı konuşmasında, "Diyarbakır'da bir zırhlı aracımıza roketatarla saldıran 3 hainden birisi etkisiz hale getirildi, ikisi de sağlam olarak ele geçirildi. Güvenlik güçlerimizi tebrik ediyoruz. Bu eylemi yapanlar daha önce Diyarbakır'da 8 ayrı eylemi gerçekleştiren hainlerdir. Türkiye'de ister FETÖ'cü ister bölücü terör örgütleri, hainler şunu bilmelidir ki bu milletin gücü sizin bu eylemleriniz yanında asla ve asla azalmayacak, artmaya devam edecek" dedi.

Millet olarak Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü, 93. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla, heyecanla kutladığımızı belirten Başbakanımız Binali Yıldırım, “Bugün Cumhuriyetimizin gelecekte de istikbalimizin sembolü olarak, bu gururu her zaman yaşatacağız" ifadelerini kullandı. Başbakanımız Yıldırım, "Ecdadımızdan, atamızdan aldığımız bu emaneti canımız pahasına korumayı her birimiz için şerefli bir görev sayıyoruz. Cumhuriyeti sadece korumakla yetinmeyeceğiz, aynı zamanda Türkiye'yi daha da büyütmek, güçlendirmek için canla, başla çalışacağız. İnşallah 2023'e geldiğimizde Cumhuriyetin 100. yılında, 100. kuruluş yıl dönümümüzü daha heyecanlı, çok daha farklı şekilde gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım sözlerini, "Vatanına ihanet edenler değil meydanlarda demokrasi nöbeti tutanlar kazandı. Milletin tanklarını, milletin üzerine sürenler değil tankların önünde duran, tankların üzerine çıkan kahramanlar kazandı. Aklını kiraya veren teröristler değil, hainler değil her biri birbirinden yiğit şehitler kazandı, gaziler kazandı. Allah bu büyük milleti birlik ve beraberlikten ayırmasın. Allah bu büyük millete düşmanlık edenlere asla fırsat vermesin. Bu acı tecrübeden (15 Temmuz) çok şey öğrendik, çok önemli dersler çıkardık. Gereken her adımı da kararlılıkla atarak, bir daha bu türden alçakça kalkışmaların yaşanmaması için gereken her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz. Hiç kimse bir kez daha devlet içinde devlet olmaya milletin silahıyla millete tuzak kurmaya cesaret edemeyecek. Hiç kimse bir daha millet iradesine ipotek koymayı aklından dahi geçirmeyecek. Sınırlarımızın içinde veya dışında bu güzel ülkeye, Türkiye'ye, bu necip millete kasteden her hain yapının evelallah üstesinden gelmeye muktediriz. Türkiye'yi FETÖ'den de BTÖ'den de DAEŞ'ten da onun siyasi uzantılarından da kurtaracağız Allah'ın izniyle" diye sürdürdü.

Başbakanımız Binali Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımız o gece her saniye milletiyle beraberdi. Peki o gece siz neredeydiniz, bunun cevabın verin, siz neredeydiniz? Darbe oldu, CHP Genel Merkezi FETÖ'cülerin ağlama duvarına döndü. Mağdur edebiyatıyla her fırsatta FETÖ'cülere moral veriyorsunuz" ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIK ÜNİTER YAPI İLE OLACAK”

"Türkiye'nin birliği, beraberliği, gelişmesi için, 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için, bölücülerle FETÖ'cülerle iç ve dış düşmanlarla zafiyete düşmeden mücadele etmesi için, güçlü tek başına iktidar çıkarması lazım, her seçimden. Bunun da yolu başkanlık sisteminden geçiyor. Buradan açıkça söylüyorum. Başkanlık üniter yapıyla olacak. Yani başkanlık demek federasyon demek değildir. Federasyon olan yerler de var, olmayan yerler de var. Türkiye'de başkanlık sistemi 780 bin kilometrekare vatan toprağının bir karışının bile bölünmediği, ayrıştırılmadığı, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet ülküsünün, ilkesinin esas alındığı bir sistemdir. Bir kere bunu bir kenara açık ve net koyalım. Hiç kimse başkanlık, eyalet sistemini getirecek, başkanlık bölünme getirecek diye tezviratlarda, yalan yanlış beyanlarda bulunmasın” dedi.

“MİLLET İRADESİ EN ÜSTÜN İRADEDİR”

Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur diyen Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım, “Ne vesayetçiler, ne darbeciler ne de başkaları... Herkes millet iradesinin önünde şapka çıkarmaya mecburdur. Demokrasilerin olmazsa olmazı da odur. Başkan da millet iradesine tabidir, meclis de millet iradesine tabidir, yargı da millet iradesine tabidir dolaylı olarak. Başkanlık sistemiyle ilgili bu konu önümüzdeki günlerde inşallah bütün ayrıntılarıyla, bütün kapsamıyla, enine boyuna konuşulacak ve bu noktada aklıselim, doğru olan, yanlış bilinen doğrular da bu şekilde vatandaşımıza anlatılacak. Bunun için AK Parti'nin tek başına başkanlık ve yeni anayasa veya değiştirilen anayasayı meclisten geçirip milletin önüne getirme şansı, imkanı yok, sayımız itibarıyla. O yüzden meclisteki diğer partilerin başta MHP olmak üzere, CHP'nin de bu dönüşüme destek vermesini bekliyoruz. İstiyoruz ki katılım, uzlaşma olabildiğince yüksek oranda olsun. Bu şerefe Türkiye'yi gelecek kuşaklara taşıyacak bu onuru, hep birlikte yaşayalım” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da bir selamlama konuşması gerçekleştirdiği Danışma Meclisi öncesinde Başbakanımız Binali Yıldırım İl Başkanlığımız tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisini İl Başkanımız Dr. Selim Temurci ile birlikte gezdi. Toplantısı sonunda ise Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a İl Başkanımız Dr. Selim Temurci tarafından bir tablo hediye edilirken, İl Başkanlığımızca düzenlenen ilçeler arası futbol turnuvasında dereceye girenlere de kupa ve madalyalarını Başbakanımız bizzat takdim etti.

 

 

Editör: TE Bilisim