Başakşehir Gelişim Akademisi’nde kursiyerler; bilgisayar, diksiyon, bahçe ve bitki bakımından Osmanlı, Mısır, Roma – Bizans tarihine kadar verilen kurslarla bilgi ve birikimlerini artırırken, cilt bakımı – makyaj kurslarıyla kişisel bakımı öğreniyorlar.

Yıl boyunca kursiyerler; resim, tezhip,takı tasarımı, kurdele nakışı, one stroke, kristal taş ile obje kaplamadan porselen dekoratif süsleme, seramik , heykel kurslarıyla becerilerini geliştirdiler, yeni beceriler kazandılar; Türk Sanat ve Türk Halk Müziği bağlama kurslarıyla hayatın renklerine eşlik ettiler.

Bir yıl iki dönem boyunca katıldıkları kurslarla becerilerini geliştiren, kursiyerler, serginin açılışında, ürünlerini izleyenlerin beğeni ve değerlendirmelerine sunmalarının büyük heyecanını yaşadılar.

Kursiyerler ve kurs öğretmenleri başta olmak üzere Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Selim Köroğlu, Başakşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Erol ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Başakşehir Belediyesi Gelişim Akademisi 2009-2010 yılı yıl sonu Sergisi’nin açılışını, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can birlikte yaptı.

Serginin gezilmesinden sonra Gelişim Akademisi Türk Halk ve Türk Sanat Müziği kursiyerlerinin konseri izlemek üzere Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’na geçildi. Türk Halk ve Sanat Müziği’nin seçkin eserlerinin seslendirildiği konser alkışlarla sona erdi.
Editör: TE Bilisim