Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ambulans dağıtım törenin ardından ziyaret ettiği partisinin il başkanlığında yeni anayasa için referandum sinyali verdi.

AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda partililere seslenen Sağlık Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah sağılıklı bir anayasal değişikliği bu sene yapalım. Ekim- Kasım gibi de bir referanduma gidelim. Ey millet siyasetin senin için yapıyoruz. Milli irade sensin. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' demiş bu Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal niye korkalım ki senden? Senin için siyaset yapıyorsak sen ne diyorsan onu yapacaksak milli iradenin hak ve hukukunu korumak için sana geliyoruz. Evet, başkanlık sistemi istiyorsan ‘evet’ diyorsan, başkanlık sistemiyle gideriz Türkiye daha hızlı koşar daha güçlü yürür ama mevcut parlamenter sistemin güçlendirilmiş yapısını istiyorsan onu da adam gibi yapalım o da adam gibi sana hizmet etsin" dedi.

’SEN KENDİN İÇİN İSTE YA’

Başkanlık sistemi üzerinden muhalefet partilerini eleştiren Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:                                                                                                                        "Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan kendisi için istiyor. Arkadaşlar millet seçerse olacak ya. Hadi bir defa da cesaret et. Sen kendin için iste ya. Sayın Kılıçdaroğlu bir defa da kendin için iste ve ben sana destek vereceğim. Sayın Bahçeli bir defa gel kendin için iste sana destek vereceğim. Çıkın meydana. Ama çıkamıyorsunuz. ‘Ekmek için Ekmelettin’ diyerek meydana çıkıyorsunuz. Niye? Milletten korkuyorsunuz. Milleti merkeze almıyorsunuz Niye? Derdiniz millet değil. Niye? Arkanızda sufle veren patronlarınız var. Arkada sufle yapan bir çok akranınız var. O nedenle bu yapıyı da bu duruşu da inşallah el birliği ile değiştireceğiz."

Parti ziyaretinin ardından Bakan Müezzinoğlu, Eski Camii’de namaz kılarak şehirden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim