AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi, 29 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.
ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ
 
Haliç Kongre ve Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun yanı sıra, İstanbul Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İlçe Belediye Başkanları ve teşkilat mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Babuşçu, "29 Mart Yerel Seçimleri demokratik bir yarıştan ziyade adeta düşmanı imha etmeye yönelik bir kampanyaya dönüştürülmüştür." sözleri ile muhalefetin seçim kampanyalarını eleştirirken, "Tüm bu çabalara ve oyunlara karşı, ekonomik krize ve 7 yıllık iktidar yıpratıcılığına karşı, AK Parti girdiği dördüncü seçimden de açık ara galip çıkmıştır." sözleri ile de sandıktan, partimiz adına başarılı bir sonuç çıktığını vurguladı.
TÜRKİYE ORTALAMASI ÜZERİNDE BİR SONUÇ
 
İstanbul özelinde alınan sonucun, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve teşkilat açısından bir başarı olarak algılanması gerektiğini belirten Babuşcu, aynı zamanda sandıktan ölçülü bir uyarı çıktığını ve bu uyarıyı dikkate aldıklarını söyledi. Aziz Babuşcu, hakkaniyeti, adaleti, vicdanı ve kadirşinaslığı elden bırakmadan özeleştiri yapacaklarının altını çizerken, “Gecesini gündüzüne katarak seçim için çalışan, gerekirse haftalarca aile fertlerinin yüzünü göremeden koşuşturan kardeşlerimle aynı teşkilat çatısı altında bulunmak, benim için siyasetin her türlü yorgunluğunu bile onur ve zevke dönüştüren bir unsur olmuştur." sözleri ile de teşkilat mensuplarına çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
 
 
DARBE TARTIŞMALARINA GÖNDERME
AK Parti'nin varlığının, demokrasinin korunması ve kollanması noktasında bir güvence olduğunun, seçimlerden alınan sonuç ile bir kez daha teyit edildiğini ifade eden İl Başkanımız Aziz Babuşcu, "Bu seçim, geniş toplum katmanlarında iktidarın doğal usul ve yöntemlerle, sandıkta el değiştirmesi gerektiği inancının yaygınlaşmasını; doğal olanın bu olduğu, başka yol ve yöntemlere ihtiyaç olmadığı kanaatinin yaygınlaşmasına yol açmıştır" diyerek son günlerde yaşanan darbe tartışmalarına gönderme yaptı.
 
TOPLUMA DEĞİL, TARİHE KARŞI SORUMLUYUZ
Konuşmasında, "AK Parti, sadece topluma karşı değil, tarihe karşı da sorumlu ve hassas bir konumdadır! Bunun bilincinde olmak ise hepimizin boynunun borcudur!" ifadelerine yer veren İl Başkanımız, halk ile araya mesafe koymadan, halkın verdiği emanete ihanet etmeden siyaset yapmanın önemine dikkat çekti. Babuşcu, Partimizin bundan sonraki yol haritasını da, "Nasıl ki, bu hareket seçkin zümrelerin, tuzu kuru elitlerin fildişi kulelerden başlattıkları bir hareket olarak doğmadıysa, bürokratik, medyatik ve tüccar elitlerin iğdiş edip hizaya soktuğu bir hareket de asla olmayacaktır!" sözleri ile özetledi.
 
AK PARTİ MUHAFAZAKAR VE DEMOKRAT
 
AK Parti'nin “muhafazakar demokrat” kimliğine de vurgu yapan İl Başkanımız Babuşcu, bu çerçevede partiye mensup gençlerin medeniyet bilincinin çok daha belirgin hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca parti teşkilatlarında, üzerine rehavet çökmüş, duyarlılıkları biraz aşınmış, ruh kökleri zedelenmiş, milli bilinci örselenmiş, halktan bir ölçüde de olsa uzaklaşmış, çevreyi, garip gurebayı, fakir fukarayı ihmal edip elitizme kaymış, konformist, partinin ilkelerini yeterince yüreğinde hissedemeyen, bir dava sızı taşımayan insanların varlık bulamayacağının altını özellikle çizen İl Başkanımız, partimizin kuruluşunda yapay bir kurgu değil, bir kendiliğindenlik ve doğallığın yanı sıra kader çizgisinin ördüğü bir sevgi ve merhamet tecellisi olduğunu dile getirdi.
 
 
Babuşcu, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Bu siyasi doğuş, ŞİİR OKUYAN ADAM'la varlık buluyordu. O adam ki şairaneydi, atak ve gözü pekti. Girdiği yolu ilerlerken açıyordu. Bu siyasi doğuş bir gönül hareketiydi. Bu doğuş ruhu, asırlık dertlerle örselenmiş, güzel olduğu kadar mazlum, mazlum olduğu kadar güzel olan bu milletin ruhuydu. Bu hareketin özü, milletin sinesindeki özle aynı özdü. Bu hareket, içimizden biri olan ve içimizden biri olarak kalmayı başaran bir başkanla, Recep Tayyip Erdoğan’la doğdu. O, yine aynı yerinde duruyor. O hala yüreğinde aynı heyecanı taşıyor. Onun bakışlarından hala aynı merhamet, sevecenlik ve sevgi fışkırıyor milletin üzerine. O, hala gerektiğinde dik duruşuyla büyüklenenleri titretip adalet arayanlara umut olurken, gerektiğinde de tevazusuyla tüm ezilenlerin, tutunamamışların, gariplerin, mahrumların, mazlumların ve mağdurların gönüllerini fethedip ılık bir nehir gibi yüreklerine doluyor.İşte biz AK Parti teşkilatları olarak, o Şiir Okuyan Adam’ı asla ruh gözümüzden ırak tutmamalıyız."Dik başlı olmadan dik durmanın, zillete düşmeden mütevaziliğin, zafiyete düşmeden merhamet ve sevginin sırrına erişmeli, garibanla aynı sofralarda paylaşımın, oyuncak bekleyen çocuklarla sokak başlarında hesapsızlığın ve en zor zamanlarda bile birbirimizin yüzüne baktığımızda “dava neşesi” denen şeyin tılsımını her gün yeniden keşfetmeliyiz. Kısacası;Her sabah yeniden kuruluş ruhuna dönmeli, doğuş ruhuyla bütünleşmeliyiz kardeşlerim. İnsanımızın kalbini yeniden ve ilk günkü heyecanla fethetmenin yollarını bulmalıyız.Buradan taahhüt ediyorum: Bu vatan ve bu millet adına sızısı olan, derdi olan, davası olan, çilesi olan siz değerli kardeşlerimle hep beraber elele verecek, yanlışlıklarımızı kardeşçe masaya yatıracak, yanlış yapan kardeşlerimizi uyaracak, gerekirse yeniden yapılanmalara giderek birlik ve beraberlik içinde yola devam edeceğiz. Bu milletle ilk günkü heyecanla, doğuş ruhu bereketiyle, milletimizin sevincini sevincimize, hüznünü hüznümüze katarak her platformda ve her gün yeniden buluşacağız. AK Partiyi AK Parti yapan asli değerlere dişimizle tırnağımızla tutunarak elele gönül gönüle 2011 hedefimize yürüyeceğiz.
PROTOKOL KONUŞMALARI
Toplantıda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Edibe Sözen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da birer konuşma yaptı. Müzakere, dilek ve temenniler kısmında ise, Milletvekilleri, ilçe belediyelerini temsilen bir Belediye Başkanı, ilçe başkanlarını temsilen bir İlçe Başkanı ve mahalle teşkilatlarını temsilen de bir Mahalle Başkanının yaptığı konuşmaların ardından toplantı sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim