27 Haziran'da gerçekleştirilen AK Parti İstanbul 3. Olağan il Kongresinin ardından oluşturulan yeni İl Yönetim Kurulu, İl Başkanı Aziz Babuşcu başkanlığında ikinci toplantısını gerçekleştirildi. 

Ferdi TÜRK- İstanbul Times / Haber Merkezi

Kurul üyelerine AK Parti Teşkilat yapılanmasının detaylı olarak anlatıldığı toplantının gündeminde, son günlerde Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeler de vardı. Toplantıda ilk olarak söz alan, Ar-Ge'den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hulusi Şentürk, kurul üyelerine Partinin teşkilat yapılanması ile ilgili sunum yaptı. Sunumda üyeler, Genel Merkez Teşkilatı, İl Teşkilatı, ilçe Teşkilatı Belde Teşkilatı ve Mahalle Teşkilatının yanı sıra Bölge Sandık Kurulu, Sandık Kurulu ve Üyelik konularında bilgilendirildi. Ayrıca üyelere, Yönetim Kurulu'nun sorumluluk alanlarına ilişkin de bilgi verildi. 

GÜNDEM NABUCCA DOĞAL GAZ BORU HATTI PROJESİ

Toplantıda ele alınan bir diğer konu başlığı da, uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul eden Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesi idi. Ekonomik İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şişmanoğlu sunumunda, Avrupa'daki doğal gaz açığının bir miktarının ülkemiz üzerinden geçecek boru hatları yolu ile karşılanması amacı ile yürütülen proje hakkında teknik bilgiler verdi. Projenin hayata geçiriliş süreci, özellikleri ve stratejik önemi, sunumda detaylı olarak yer aldı. 

ÇİN'DE YAŞANAN VAHŞET

Şişmanoğlu'nun ardından söz alan Dış İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kalaycı'nın gündeminde ise dünyayı sarsan Uygur Katliamı vardı. Kalaycı, Çin'de, yaklaşık iki hafta önce, 38 milyon Uygur Türk'üne yönelik başlatılan soykırıma ilişkin bir sunum yaptı. Kalaycı, ülkede yaşanan vahşeti değerlendirdiği sunumunda, bölgenin tarihçesi hakkında da kısaca bilgi verdi.  

Konuşmaların ardından İl Yedek Yönetim Kurulu ile de paralel gündemli bir toplantı yapıldı. Toplantıda Yürütme Kurulu da hazır bulundu. 

Editör: TE Bilisim