FUAT UĞUR’A TAZMİNAT MAHKUMİYETİ…

Türkiye Gazetesi’nin 06.07.2017 ve 08.07.2017 günlü nüshalarında yer alan Fuat UĞUR’a ait köşe yazılarında, Aytun ÇIRAY’a yönelik, FETÖ terör örgütü bağlantısı imaları ve ağır hakaret içeren iftiralar sebebiyle, yayın sahibi İhlas Gazetecilik AŞ ve köşe yazarı Fuat UĞUR 5.000 TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

FUAT UĞUR’UN  İFTİRA VE HAKARETLERİNİN PERDE ARKASI…  

TBMM FETÖ/PDY terör örgütünü ve Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Üyesi Aytun Çıray komisyon toplantısında, Fuat Uğur’un Darbe girişiminden 3-4 ay önce kaleme aldığı yazılarını gündeme getirerek, yazarın söz konusu yazılarında, FETÖ terör örgütünün, darbe girişiminde bulunulacağının istihbari bilgisinin yer aldığını ifade etmiştir.

Aytun ÇIRAY TBMM komisyon üyesi olarak Fuat UĞUR tarafından kaleme alınan, FETÖ Terör örgütünün darbe girişiminde bulunacağını önceden haberdar eder nitelikteki köşe yazılarına rağmen, yetkili makamların önlem almamış olmasını ağır bir şekilde eleştirmiştir.

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu toplantısında, isminin geçmesine alınganlık gösteren Fuat UĞUR, Aytun Çıray’ı hedef alan 06.07.2017 ve 08.07.2017 günlü yazıları kaleme almış; Aytun Çıray’ı, FETÖ terör örgütü ve yöneticisi Fetullah Gülen ile irtibatlandırmaya kalkışmıştır. Yazdığı yazılarda, Aytun Çıray’a yönelik, “şeytan; küçük adam, ucuz adam; Bay yeşil cübbenin 50. tonu” gibi iftira ve hakaretlerde bulunan Fuat Uğur ve yayıncı Türkiye Gazetesi hakkında, Avukatı Efsun ÜNAL aracılığı ile 5.000 TL manevi tazminat davası açan Aytun Çıray, Mahkeme tarafından haklı bulundu.

ANKARA 9. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNİN ANKARA’DA HAKİMLER VAR DEDİRTEN KARARI..   

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın 05.06.2018 günlü celsesinde, Mahkeme davanın kabulüne karar vererek, Fuat Uğur ve yayın sahibi İhlas Gazetecilik A.Ş.’yi 5.000 TL tazminat ödemeye mahkum etti.

Editör: TE Bilisim