34 Yıl sonra 12 Haziran 2011 de ilk kez zamanında yapılan genel seçimde 25.sırada olmasına rağmen Ak Parti İl SKM.nin verdiği bütün seçim çalışmalarına katılan Ali Rıza Abdik dostlarının ısrarı üzerine yeniden aday adayı oldu

12 Haziran 2011 genel seçimleri Türkiye’de 34 yıl sonra ilk kez erken olmayan ve zamanında yapılan seçimdi. İşte Genç iş adamı Ali Rıza Abdik bu seçimde Ak Parti İstanbul 2.Bölge milletvekili adayı olmuş ancak üst sıralarda yer aldığı için TBMM.ne gitme imkanı olmadığını bildiği halde sanki ilk sıralardaki vekiller gibi seçim çalışmasından kopmayıp sonuna kadar çalıştı. O zaman bir çok ilçe başkanı bu genç seçilemeyecek yerde aday olduğunu bildiği halde verilen bütün görevleri eksiksiz yapıyor yorumlarına neden olmuştu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Ali Rıza Abdik; “7 Haziran 2015 seçimleri ülkenin geleceği için çok önemli” dedi

İç Mimar Ali Rıza Abdik Gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi ”Her seçim siyasi partiler için çok önemli. Ancak Paralel yapının iç ve dış güçlerle yaptığı işbirliği ile ülkemizi zora sokmak adına yaptığı her türlü çalışma karşısında bu seçimin önemi daha da artıyor. İşte bundan dolayı 7 Haziran 2015 genel seçimi gerçekten de bugüne kadar yapılan seçimlerin en önemlisi olduğunu yaşanan gelişmeler karşımıza çıkarıyor. Ak Partinin bu seçimde kesinlikle 330 vekilden aşağı düşmemsi gerekir. Ancak ideal sayının da anayasayı tek başın a değiştirecek sayı olan 367 olduğunu vurgulamak isterim” dedi.

Ali Rıza Abdik’in adı Şansı yüksek aday adayları içinde geçiyor

11 Haziran 2011 genel seçimlerinde Ak Parti’den İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı olan iç mimar İş adamı Ali Rıza Abdik ‘in seçime şansı olmayan 25.sırada olmasına rağmen partisine küsmeyip sanki seçilecek sırada ki bir aday gibi seçim gününe kadar partinin Seçim Kordinasyon Merkezi tarafından verilen her görevi başarılı bir şekilde yaptığı için bu sefer seçilebilecek bir yerden aday gösterilebileceği siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Abdik; İstanbul 2. Bölgenin ihtiyaçlarını bilen bir aday adayı

Ak Parti içinde Fatih ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptığı ve 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde 2.bölgede Milletvekili adayı olarak seçime katılmış genç bir iç mimar olan Ali Rıza Abdik’in teşkilat içinde gelen birisi olması da kendisi için artı bir değer olarak algılanıyor.

Bu sefer tamam inşallah

İç Mimar Abdik’in yakın çevresine “Allah nasip etmişse  ve partimizde  bizi aday gösterirse 2011 de yarım kalan hayalimizi gerçekleştirip ülkemiz için elimizden gelen çalışmaları bu seferde TBMM’ de yapmak isteriz”  dediği ifade ediliyor.

Üç dönem kuralı yeni yüzlere imkan verecek 

Ak Parti kulislerinde bu seçimde çok sayıda vekilin 3 dönem kuralı gereği aday olamayacağı için yeni yüzlere imkan doğacağı konuşuluyor. Genç vekil adaylarının şansının daha çok olduğu da kulislerde konuşulan bir diğer konu oldu.

Ali Rıza Abdik

1984 Samsun Doğumlu olan İç Mimar Ali Rıza Abdik aslen Trabzon Of’ ludur. Ak Parti Fatih eski ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Haliç Üniversitesi İç Mimarlık fakültesi mezunu olan Abdik Genç MÜSİAD üyeliği,Tema Vakfı üyeliği,Uluslararası Genç İdealistler Hareketi Derneği Üyeliği, Sipahi Ocağı Binicilik Kulübü lisanslı birincisi olan Ali Rıza Abdik 6 yıl süre ile de  Eyüp Spor’da Süper Genç Futbol Takımında Futbol oynadı. Toplum yararına çalışan bir çok STK.da görevleri olan Abdik siyasi olarak da Ak Parti felsefesini benimsemiş ve bu parti’nin çatısı altında siyasi yaşamına devam ediyor.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim