Ünver Kısa Etkili ve Güzel Konuştu  

Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanlığı Mayıs ayı yerel yönetim ağırlıklı danışma meclisini Kazlıçeşme kültür merkezinde yaptı.Açılış konuşması yapan ilçe Başkanı Bahaddin Ünver 9 dakikada etkili ve kısa bir konuşma yaparak teşkilat mensuplarını sıkmadı.

Ünver konuşmasında İhtilalleri kısaca değerlendirerek 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda EVET oyları ile sandıkları doldurarak milletin ayaklarına vurulmak isteten prangaları paramparça edeceğiz diyerek konuşmasını tamalayıp kürsüden inmesi katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

İl Genel Meclis Üyesi Davut Baş  Katılımcıları Gerdi

Tecrübeli siyasetçi Davut Baş kendisine verilen 10 dakikalık konuşma süresini 16 dakikaya çıkardı.Zeytinburnu teşkilatınını direkt ilgilendirmeyen il genel meclis üyeliğinin çalışma esas ve prensiplerini maddeler halinde A-dan Z ye kadar bir kelimesini ve virgülünü atlamadan yavaş  yavaş okuması soru sormayı düşünen danışma meclisi üyelerini kızdıırdı.

Divan başkanı Ali Faik Biçer'de Davut Baş'a tepki göstererek bize il genel meclisinin işleyişi hakkında değil de Zeytinburnu ilçesine yaptıklarınızı anlatsaydınız daha güzel olurdu diyerek salondakilerin duygularına tercüman oldu.

Murat Aydın'da 40 Dakika Konuştu Ama Konular Herkesi ilgilendirdiği için sıkıcı olmadı

Yerel Yönetim ağırlıklı danışma meclisinde katılımcılara sosyal belediyecilik hakkında detaylı bilgiler veren Belediye başkanı Murat Aydın 40 dakika konuşmuş olsa da Davut Baş'ın 16 dakikalık ders notları tekrarı şeklinde yaptığı sunumdan çok daha güzel ve verimli bir sunum  yaparak çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Aydın'ın konuşması Saat 22 dolaylarında bitti.İl koordinatörü'nün kürsüye çıkarak konuşmasını yapması ve akabinde Miletvekili Necati Birinci ve Canan Kalsın'ın selamlama konuşması ve meclis çalışmaları hakkında bilgi verecek olmaları tüm katılımcıların soru sorma ve kendilerini ifade etme umutlarını yerle bir etmiş olduğu için bir çok katılımcı salonu terk ederek dışarı çıkması gözlerden kaçmadı.

Bazı katılımcılar Sümer Kentsel dönüşümü ile alakalı soru soracaktık bunu bildikleri için bilerek toplantıyı uzattılar ve bize soru sorma ve cavabını alma imkanı vermediler  diyerek memnuniyetsizliklerini dile getirmeleri gözden kaçmadı..

Köylü Çocuğu Murat Başkan Demokrasiyi Anlattı

Demokrasi olmasaydı bir köylü çocuğu olarak hiç bir zaman belediye başkanı olamayacağını ifade eden Aydın demokrasi çok güzel bir yönetim şeklidir dedi.Adil Emecan dönemini eleştiren başkan Aydın bizden önce belediyenin tüm gideri peronel maaşlarına giderken biz şu an o dönemdeki bütçe kadar sosyal ödemelere kaynak ayırıyoruz dedi.

Bazen bizim ihtiyaç sahibi halka yaptığımız yardımları eleştiren muhalefet partisi bize halka balık vermeyin tutmayı öğretin diyorlar.Bizde bunu kabul ediyor ve savunuyoruz.Ama şu da var ya yardım yaptığımız kişinin balık tutma kabiliyeti ve imkanı yoksa o zaman ne olacak ? Biz bir tarafta meslek edindirme kursları ile işsiz gençlerimizi eğitiyorken diğer yandan da karnı aç olan veya soğuktan titreyen vatandaşımızın derdine geçici de olsa çare olmaya çalışıyoruz dedi.

Ak Parti'nin bir çok kesime verdiği destekler sayesinde ekonomik krizi en az hasarla atlatan ülkeler arasında yer aldığımızı da vurgulayan başkan Aydın  herşeyin daha güzel olacağına candan inandığını söyleyerek kürsüden inen başkan'ın sunumu verimli ve yararlı olduğu katılımcılar tarafından ifade edildi.

Murat Başkan'ın Verdiği Rakamlarda Reklam Kokak Hareketler Çoktu

Kırtasiyecilikte kalem grosa ile (144 adet)defter düzine ile(12 Adet),hasta bezi paket ile (40 lık,60 lık 80 lik vs.) ifade edilirken  Murat  başkanın bunları tane ile ifade etmesi manidar bulundu.

Bu yöntemin bir pazarlama taktiği olduğunu vurgulayan katılımcılar sadece insanların beyninde yapılan yardımların miktarını çok göstermek adına başvurulan yöntemin alışık olunmayan bir çalışma olduğu biliniyor.

Örnek vermek gerekirse 37.500 Tane kareli defter ile 310 düzine kareli defter aynı adeti ifade eder ancak psikolojik olarak adet ile sayı vermek halkın gözünde sanki daha büyük bir yardım  yapıldığı algısı yaratmak için böyle bir yöntem'e baş vurduğu biliniyor.

Uzun süren konuşmaların katılımcıların sormayı düşündüğü sorularına zaman kalmadığı için bu haklarının ellerinden alınmış olması her zaman sorun ve sıkıntı olduğu gibi bu danışma meclisinde de aynı sıkıntı yaşandı. 

İstanbul Times Haber Ajansı  (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim